1 de 10
EL TEMPS

La nevada deixa gruixos de 20 centímetres al Port i arriba a pobles de la Terra Alta

Neva a Arnes, Horta de Sant Joan i a poblacions com Gandesa, on la cota és inferior als 400 metres

Imatge de la nevada a Arnes, a la Terra Alta | Sara Gil Llombart
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 8 de febrer de 2023 a les 10:35 |
El dia de Nadal de 1962, la neu va envair Catalunya com mai ho havia fet abans. El litoral català, especialment el central, va quedar tenyit de blanc davant la sorpresa generalitzada de la població. A Barcelona, es recorda aquell episodi com "la gran nevada". Doncs, este dimarts el nom es podria reeditar. Tal com van avisar els meteoròlegs, ha caigut neu a 19 comarques. Neu, acompanyada de vent, pluja i un onatge especialment intens.
 

Nevades de l'Empordà fins a les Terres de l'Ebre

Una precipitació extensa i continuada va arribar a primera hora de dimarts a la meitat est del país en forma de pluja i neu, amb algun ruixat a altres punts aïllats. A partir del migdia, es va estendre arreu del territori i, al final de la jornada, va fer-se més dispersa a la Catalunya Central, a l'Empordà i al Delta de l'Ebre.


Va aparèixer la neu a: el Ripollès, la Garrotxa, Osona, la Selva i el Vallès Occidental. L'alerta és moderada a: l'Alt Empordà, el Berguedà, el Bages, el Solsonès, la Segarra, l'Anoia, el Moianès, l'Alt i Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, la Terra Alta, el Baix Ebre.
 

Neu a les Terres de l'Ebre 

A la Terra Alta, amb l'arribada de les pluges més intenses, la cota de neu va arribar a baixar per sota dels 400 metres. Va nevar a Horta de Sant Joan i Arnes o en zones com Gandesa o Prat de Comte, per sota d'esta cota a 370 metres.
  La nevada deixa al Mont Caro gruixos de 20 cèntims de neu tal i comcom podem observar en el recull d'imatges.
 

 

Participació