1 de 10

Movem Tortosa demana racionalitat en la distribució de papereres per millorar la neteja de la ciutat

El grup municipal insisteixen també en la necessitat d’instaurar la figura de l’agent cívic

El grup municipal Movem Tortosa en la roda de premsa d'este matí. | Ajuntament de Tortosa
per Aguaita.cat, Tortosa | 1 de febrer de 2023 a les 14:54 |
Movem Tortosa ha presentat avui les dos mocions que defensarà al proper ple del mes de febrer. La primera de les propostes fa referència a la neteja de la ciutat, on el primer partit de l’oposició demana una distribució equilibrada de les papereres i la implantació de la figura de l’agent cívic. La segona de les mocions que portaran a debat està lligada a la recent aprovada Llei de Barris Verds, on s’insta l’Ajuntament a començar a treballar en un projecte per atreure les inversions previstes per la nova normativa.

La proposta sobre la neteja, que demana una racionalitat en la disposició de les papereres, es basa en una diagnosi via geolocalització duta a terme per Movem Tortosa de totes les papereres de la ciutat. El resultat evidencia que les mateixes estan ubicades de forma irracional en molts casos, sent excessives en uns llocs, insuficients en d’altres i a vegades fins i tot, inexistents.


A més a més de demanar una ubicació racional de les papereres que responga a les necessitats reals de la ciutat i que contribuesca a reduir l’incivisme, la proposta també demana incorporar de manera progressiva i de forma estratègica en determinades zones, papereres que incloguin la funció recicladora.

Per altra banda, Movem Tortosa també ha examinat al contracte de neteja vigent de 23.0000.000 euros en 10 anys i ha pogut constatar certs incompliments, com la homogeneïtat de les papereres o la manca de papereres per depositar excrements de gossos per arribar al mínim fixat per contracte.


Addicionalment, Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, també ha defensat una vegada més la implantació de l’agent cívic, tenint en compte que la neteja és una de les principals inquietuds de la ciutadania. En este sentit, Jordan considera “que per contribuir a conscienciar la ciutadania i el mon escolar és del tot necessari sumar a la distribució equilibrada de paperers la figura de l’agent cívic i la implicació de la Policia de Barri; no per sancionar, sinó per informar i fer pedagogia”.

Cal recordar que Movem Tortosa va presentar el passat mes d’octubre una moció que tenia per objectiu evitar el desbordament de contenidors i papereres. Una proposta aprovada pel Plenari. Tanmateix, el primer partir de l’oposició també va portar a debat al Ple municipal una proposta que demanava la reordenació de les papereres l’any 2017. Una proposta similar a la present, que en este cas va ésser votada en contra pel govern municipal de PdeCAT i ERC. 

 

Participació