1 de 10

El jove biotecnòleg planer Joan Ibáñez Fort obté una beca d'investigació a Silicon Valley

Una beca de la farmacèutica Novo Nordisk el portarà a realitzar tasques d’investigació en una empresa a Califòrnia

Joan Ibáñez Fort durant l'entrevista a la Plana Ràdio, al seu poble, Santa Bàrbara | Tere Giné ( Cedida)
per Aguaita.cat, Santa Bàrbara | 1 de febrer de 2023 a les 10:53 |
Tal com informa la Plana Ràdio a través d'una entrevista amb la comunicadora Tere Giné, un jove biotecnòleg de Santa Bàrbara, Joan Ibáñez Fort ha aconseguit una beca d'investigació a Silicon Valley.

Joan Ibáñez Fort és un jove planer que actualment s'està formant a Dinamarca cursant un màster en biotecnologia a la Universitat Tècnica d'aquell país. A mitjan octubre la farmacèutica Novo Nordisk, una de les més grans de Dinamarca i també del món, va convocar per tercer any consecutiu, unes beques adreçades a sis joves estudiants per tal de poder participar en un programa d'investigació amb alguns dels projectes que s'estan desenvolupant a Silicon Valley.


La principal característica d'este programa, segons informa el programa de la ràdio local planera és que el 100% del mateix és finançat, una oportunitat que el jove planer valorava molt positivament "Estats Units és un país molt car inclús per a famílies amb un nivell adquisitiu mitjà-alt, per tant, poder salvar aquesta distància gràcies a les característiques acadèmiques és una fita important i un orgull per la meua persona" afirmava.

El planer vol aprofitar esta beca per a fer-la en empreses d'investigació de diagnòstic " A mi m'agrada molt el tema del diagnòstic, per això vaig contactar amb diferents empreses que poguessen ser hospedadores, d'estes una no complia els requisits finals i l'altra ha estat l'escollida". Segons Joan "Ara mateix hi ha un equip de diagnòstic que està desplegant un projecte capaç de detectar qualsevol infecció viral o bacteriana amb una tecnologia semblant a les PCR, però digitals i que s'estan mirant de vincular amb algoritmes d'intel·ligència artificial" detallava.


Tan ell com cinc companys més de la Universitat estaran durant cinc mesos fent projectes amb empreses pioneres de tot el món ubicades a Silicon Valley.

Ibáñez ha cursat dos graus; el de Biotecnològica i Administració i Direcció d'Empreses. També ha realitzat diferents màsters; un a Irlanda i l'altre el que estava fent actualment a Dinamarca i que deixarà aparcat durant uns mesos al haver aconseguit esta beca.

El biotecnòleg encara no té clar el seu futur "pels diferents estudis que he realitzat ara considero diferents possibilitats: Per un costat el tema de l'emprenedoria; per ser emprenedor necessites una idea i un capital que et permeti tirar-les endavant i m'agradaria. D'altra banda, la vida corporativa; m'han ofert diferents oportunitats de doctorats industrials. I també m'atrau molt la vida acadèmica; m'agrada molt la divulgació i comunicació, però has de ser un doctorat, existeix també esta possibilitat, però encara no ho tinc del tot definit. 

Talent ebrenc, estudi i esforç en estat pur.

 

Participació