Dos anys de presó per apunyalar un jove durant el ball de quintos de Tivenys

Una festa de joves a Tivenys va acabar amb dos detinguts per abusos sexuals a menors i un tercer detingut per apunyalament

Aguaita.cat
30 de gener del 2023
Actualitzat el 31 de gener a les 8:10h
Pla general de la població de Tivenys
Pla general de la població de Tivenys | Arxiu
El ball de quintos de Tivenys de juny del 2019 va acabar amb dos detinguts per un delicte d'abusos sexuals i un tercer arrestat per un delicte de lesions amb arma blanca. Els Mossos van ser alertats que dos nois estaven fent tocaments a xiquetes menors d'edat durant la celebració. Es tractava de dos veïns de Tortosa, de 24 i 21 anys, que havien accedit al ball a altes hores de la matinada. L'elevada concurrència de joves a aquella hora, més de 300 segons els Mossos, va propiciar que molta gent se'n donés compte dels fets, de manera que quan els agents van arribar -hi van enviar tres dotacions-, un dels presumptes autors dels fets ja estava sent perseguit per joves que el volien aturar. 

En la fugida, un d'ells es va trencar els turmells en caure d'un mur on s'enfilava. L'altre va ser detingut hores més tard pels Mossos.

Es dona la circumstància que mentre la policia atenia el detingut ferit, es va produir una baralla sense relació amb els primers fets. 

Quatre anys després l'Audiència Provincial de Tarragona ha condemnat la gavineta  amb dos anys de presó per a l'agressor, acusat d'homicidi amb atenuant de reparació del dany i estat d'embriagadesa.
 
La sentència també informa sobre l'ordre d'allunyament  de 500 metres de l'agresor a la víctima i una indemnització  de 4.430 euros a conseqüència de les lesions i 5.677,78 en concepte de reparació de les seqüeles que els fets van provocar a la víctima, agredida amb arma blanca durant el ball dels quintos de Tivenys.