Joan Ferrer es proclama campió de la Lliga Nacional de Força

El strongman de Deltebre revalida per segona vegada el títol d'home més fort d'Espanya

Joan Ferrer, guanyador de la Lliga Nacional de Força 2022 a Deltebre
Joan Ferrer, guanyador de la Lliga Nacional de Força 2022 a Deltebre | Ajuntament de Deltebre
Aguaita.cat
30 de gener del 2023
Actualitzat a les 10:32h
Finalment, este dissabte 28 de gener, JuanFerrer s'ha proclamat CampiódelaLligaNacionaldeForça2022, després de guanyar a més el Quart Torneig Final al CentreEsportiudelDelta. El deltebrenc Joan Ferrer s'ha proclamat guanyador, esdevenint d'esta manera l'home més fort d'Espanya de l'any 2022.

Amb esta Lliga suma dos amb l'aconseguida el 2020.

Després del torneig d'este 28 de gener, tots els StrongMan s'aniran  preparant per a la nova Lliga Nacional de Força 2023, el Torneig Preliminar de la qual es disputarà a mitjan abril a Guadalajara.

Estes són les proves que es van disputar a Deltebre:

1) AlçamentdeCilindreentresintents: Els atletes alçen un cilindre en tres ocasions amb el pes triat per a això. El cilindre es va carregant segons la petició dels atletes i l'ordre de competició el decidirà el pes triat per cadascun i un sorteig previ en cas de sol·licitar el mateix pes. Guanya el que major pes trie i aixeque. Normes de l'halterofília en cas d'empat (guanya el que abans haja alçat el pes que provoca l'empat, la qual cosa obliga a arriscar a l'atleta en cada intent).

2) TransportdeJou: Cal transportar un Jou de 500 kg o de 400 kg. L'atleta tria el pes, però si tria el de 500 kg, per a puntuar haurà de recórrer com a mínim 5 metres, si no, no obtindrà punts. El jou de 400 kg tindrà un recorregut de 20 metres i el de 500 kg, 15 metres. Si l'atleta tria el de 500 i no arriba als cinc metres, podrà agafar el de 400 i iniciar l'altre recorregut. Qualsevol registre del jou de 500 superior a cinc metres millorarà a qualsevol aconseguit amb el jou de 400 kg. El temps màxim per a la prova és de 90 segons. S'intentarà aconseguir el primer rècord d'Espanya amb el jou de 500 kg i un recorregut de 15 metres.

3) RodadeConan: Cal  donar el major nombre de voltes o recórrer la major distància amb el suport de la Roda de Conan (Carro Basc) de 200 kg sobre els avantbraços. Si es deixa caure, s'acaba la prova. Temps màxim de recorregut, 90 segons.

4) VolteigdePneumàticperparelles: Cal voltejar un pneumàtic de 405 kg cada atleta cinc vegades en el menor temps possible.

5) AlçamentdeBolesdelaLNF: Cal elevar cinc boles de 125, 135, 150, 155 i 165 kg a un suport de 1,30 m, en un temps inferior a 90 segons. Es prendran temps parcials per a evitar empats.

Estes són les marques i la classificació del Torneig, així com la Classificació General de la Lliga Nacional de Força 2022.
 

Marques de la Classificació de la Lliga Nacional de Força 2022 Foto: Lliga Nacional de Força


Recuperem l'entrevista que Aguaita.cat li feia hores abans d'enfrontar-se a la Final de la Lliga Nacional de Força.