1 de 10

La nova planta d'envasat d'orades i llobarros a l'Ametlla de Mar estarà enllestida a mitjan març

L'empresa Acuidelta ha invertit 14 milions d'euros en esta obra

La nova planta d'envasat d'orades i llobarros a l'Ametlla de Mar. | Cedida
per Aguaita.cat, Ametlla de Mar | 28 de gener de 2023 a les 11:09 |
Les obres de la nova planta d'envasat d'orades i llobarros a l'Ametlla de Mar estaran enllestides, aproximadament, el 15 de març. L'empresa Acuidelta, filial de la grega Galaxidi Marine Farm S.A, ha invertit 14 milions d'euros en la construcció d'esta nau de 900 metres quadrats situada al polígon industrial del municipi. Unes instal·lacions que completen la piscifactoria instal·lada a tres milles de la costa, una granja amb autorització per a 26 gàbies aqüícoles, i que consoliden l'Ametlla com un pol de piscifactories dels més destacats de la costa catalana. Un cop la instal·lació estiga operativa es calcula que es podria arribar a les 2.000 tones anuals de producció.

Tal com explica el director administratiu i financer de l'empresa, Spyros Smponias, els càlculs apuntaven que l'obra estaria ja enllestida sobre estes dates, però la crisi de matèries primeres derivada de la guerra de Rússia i Ucraïna, els problemes d'inflació, així com la crisi econòmica han endarrerit el projecte. "Hi ha hagut un retard i una falta de molts elements, tant en mecànica, com electrònica. Dificultats amb el subministrament de ferro, per exemple. S'ha produït un petit retard en tot, i ens ha afectat", declara Smponias, que a la vegada afirma que llevat d'això "l'obra va molt bé, i la planificació és òptima".


Acuidelta ha decidit realitzar esta inversió a l'Ametlla per motius de proximitat amb la piscifactoria. "Es tracta d'estar el més prop possible per evitar pèrdues de transport i de temps. El peix s'ha d'elaborar el més fresc que es puga, i evitant este transport guanyes en qualitat". Smponias recorda que l'empresa matriu "està complint quasi una vida, 40 anys produint estes dos espècies, orades i llobarros; i hem fet una inversió molt important a Catalunya, on gairebé no hi havia cap altra piscifactoria", i on han creat "un mercat extens". Sobre la inversió, declara que ha implicat "molts anys d'estalvis" i que esperen "continuar creixent".

A partir d'esta expansió, l'empresa està treballant per ampliar el mercat arreu del país. "Ja estem parlant amb nous clients, que estan començant a conèixer el producte", explica el directiu financer, que destaca del peix "que es tracta d'un producte nacional, de proximitat, molt bo, fresc i local, amb poca diferència de preu d'altres productes del mercat". D'altra banda, des de l'empresa, destaquen l'ajut que han rebut de la Generalitat, "una contribució molt rellevant, sense la qual no sabem si podríem haver finalitzat el projecte".

 

Participació