1 de 10

Agenda del cap de setmana a les Terres de l'Ebre: 28 i 29 de gener

Consulta les activitats més destacades que s'han programat aquests dies a les comarques ebrenques

Festa Major de la Candelera | Ajuntament de l'Ametlla de Mar
per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 27 de gener de 2023 a les 17:41 |
Perquè no se t'escape res, l'Aguaita t'apropa una selecció de les activitats més destacades d'entre totes les que s'han programat aquest cap de setmana a les comarques ebrenques.

La Ràpita: Rampaire amb la banda

El projecte musical ampostí Rampaire farà un concert a l'Auditori Sixto Mir este dissabte 28 de gener a les 20:00 h. Alfred Porres, veu i guitarra, va iniciar el projecte Rampaire de manera individual el 2015, i des de llavors ha publicat dos EP i un LP, realitzant cançons lligades a la cultura ebrenca i alguns videoclips mostrant el paisatge del territori. Per al seu segon LP, Porres va estrenar banda amb la col·laboració d'Albert Freixas, com a guitarres, teclats i veus, Rubén Alcázar, com a baix i veus, i Eduard González a la bateria.
 

Imatge promocional de Rampaire Foto: Quim Giró Fàbrega / Facebook RampaireAmposta: Caminada etnobotànica
El dissabte des de les 11:00 h fins a la 13:00 es durà a terme la caminada etnobotànica, per descobrir les plantes que trobem al voltant d'Amposta i recuperar-ne els usos tradicionals. La jornada ha estat organitzada per l'Era, Comunalitat Urbana d'Amposta, i inclou caminada, experimentació i tast. El punt de partida és l'Oficina de Turisme d'Amposta.

Deltebre: gran final de la Lliga Nacional de Força
El Centre Esportiu del Delta acollirà la gran final de la Lliga Nacional de Força este dissabte 28 de gener a partir de les 16 hores, en la qual, l'Strongman de Deltebre, Joan Ferrer, líder actual de la classificació amb 158 punts, té opcions de proclamar-se campió. Al llarg de la tarda de dissabte es duran a terme cinc proves per decidir qui és l'home més fort d'Espanya de l'últim any 2022, entre les quals l'aixecament de cilindre amb tres intents, transport de jou, roda de Conan, volteig de pneumàtic per parelles i aixecament de boles de la NFL.
 

Prova de la Lliga Nacional de Força Foto: CedidaL'Ametlla de Mar: Festa Major de la Candelera
Des del 27 de gener fins al 5 de febrer arriba una nova edició de la Festa Major del municipi en honor a la seva patrona, la Mare de Déu de la Candelera, amb un programa que combina actes tradicionals (com la processó, l'ofrena floral o el 'Ball de la Candelera') amb els més populars i moderns (com els gegants i capgrossos, els correbars i els concerts). El dissabte 28 té lloc la Festa Jove, amb activitats com el dinar popular, el Correbars, concerts i sessions de DJ. I per a avui divendres 27 i demà dissabte 28, a les 22 h, està programada la representació teatral de l'obra Comèdia negra (L'apagada', de Peter Shaffer, a càrrec del Grup Escènic de la SCER).

Alcanar: teatre tradicional 'Dolça de les Tàpies'
Este diumenge, 29 de gener, tindrà lloc la tradicional obra de teatre que forma part de la programació de Sant Antoni: 'Dolça de les Tàpies', de l'autor Carlos Valls, a les 18 h al Casal Cívic. Serà interpretada pel grup de teatre Gresol juntament amb el Grup Escènic de la SCER de l'Ametlla de Mar. Una aposta per fer arribar el teatre al públic canareu, just una setmana després de la festivitat de Sant Antoni.

Dolça de les Tàpies és una proposta teatral que barreja el drama i la comèdia. Està ambientada a finals de la dècada dels anys 80 del segle passat i presenta un repàs de la vida de la Dolça, una dona del carrer que ha arribat als 70 anys. La seua vida també és la vida de l'Espanya del segle XX. Temps de república, la guerra civil, el franquisme i finalment l'arribada de la democràcia.

 

Participació