1 de 10

La Ràpita visita Arenys de Mar amb motiu de l’agermanament entre els dos municipis

L'acte se celebrarà el dissabte 4 de febrer al municipi del Maresme

Acte d'oficialització de l'agermanament entre els municipis | Ajuntament de La Ràpita
per Aguaita.cat, La Ràpita | 25 de gener de 2023 a les 16:37 |
La tornada dels actes d’agermanament entre la Ràpita, Arenys de Mar, la Confraria de Pescadors Verge del Carme i la Confraria de Sant Elm se celebrarà el dissabte 4 de febrer al municipi del Maresme. Els ciutadans rapitencs i rapitenques que tinguen algun vincle amb Arenys de Mar, fruit de les relacions sustentades entre els anys 50 i 60, i vulguen participar en esta trobada, es poden posar en contacte amb el telèfon 674081694, fins al 31 de gener.

Els municipis de la Ràpita i Arenys de Mar guarden unes estretes relacions afectives de les llargues estades al port arenyenc per part de pescadors rapitencs entre els anys 50 i 60. El regidor d’Identitat, Rafa Balagué, assenyala que “esta sortida a Arenys de Mar ens permetrà reforçar i mantenir vives les relacions entre els dos pobles i confraries, a la vegada que reviurem anècdotes i tradicions”.


El passat mes d’octubre va tenir lloc una primera part dels protocols d’Agermanament amb els respectius acords del Ple municipal de cada ajuntament i també la signatura entre les respectives confraries de pescadors, en un conjunt d’actes que es van celebrar a la Ràpita, dins del marc de la festa Orígens.

El programa d’activitats programades a Arenys de Mar té com a punt central la rebuda de la delegació rapitenca, que visitarà la vila i participarà en un acte de descoberta d’una placa commemorativa al Port d’Arenys, on també es farà un dinar de germanor a la Llotja del peix blau. La delegació rapitenca serà rebuda a la plaça de Salvador Espriu, a tocar dels habitatges de Sant Elm, que van acollir les primeres famílies rapitenques que van arribar a Arenys de Mar a mitjans del segle XX.


La comitiva passejarà pels carrers del nucli antic i visitarà el Museu d’Arenys i l’Església de Santa Maria abans d’anar cap al Port, on es preveu descobrir una placa de recordatori de l’agermanament. Tot seguit, a l’edifici de la Confraria de Sant Elm s’oferirà un dinar a tota la delegació rapitenca i a tots els familiars arenyencs i famílies d’arrels rapitenques que s’hagin inscrit per esta activitat. Després, hi ha previst un ball a la mateixa llotja.
 
Participació