1 de 10

Delta Ebre Port promociona l’activitat nàutica a la fira de Düsseldorf

L’objectiu és captar més turisme nàutic al port de la Ràpita

La fira nàutica de Düsseldorf és una de les més importants del món | Ajuntament de la Ràpita
per Aguaita.cat, La Ràpita | 24 de gener de 2023 a les 19:08 |
Els responsables de la marca Delta Ebre Port han fet avui un acte per reforçar l’activitat nàutica i les rutes de xàrter nàutic per la costa ebrenca, a la fira nàutica de Düsseldorf (Alemanya), una de les més importants del món. L’objectiu d'esta acció promocional ha estat captar nous usuaris de nàutica, nous turistes que vulguen fer rutes marítimes per territori per conèixer un paratge natural únic i excepcional ubicat entre el delta, el mar i la muntanya que és Reserva de la Biosfera.

En este acte, la bloguera d’Allende los Mares, Paula Gonzalvo, ha estat entrevistada pel periodista alemany, Michel Ammé. En esta entrevista, Paula Gonzalvo ha explicat al públic assistent, possibles nous turistes nàutics per al territori, la seua experiència navegant amb un veler per la costa de les Terres de l’Ebre. Paula Gonzalvo ha destacat les rutes de xàrters nàutics creades per Delta Ebre Port per als navegants, així com la importància del port de la Ràpita que és el port base d'estos itineraris i lidera el sector nàutic a la demarcació. La bloguera també ha posat en relleu l’entorn paisatgístic, les activitats nàutiques, la gastronomia, les visites al territori, les característiques dels ports ebrencs i els seus serveis.


Els assistents han pogut descarregar-se del web o agafar exemplars de la Guia de navegació de Delta Ebre Port, que dona a conèixer el port de la Ràpita com a port base, les rutes nàutiques i la destinació Terres de l’Ebre. Esta Guia també informa de les rutes de xàrters nàutics, les activitats nàutiques, les característiques tècniques dels ports i els serveis portuaris que oferixen, i les experiències gastronòmiques, culturals i d’oci que els navegants es poden conèixer en estes rutes.

A l’acte hi ha assistit una àmplia representació del territori encapçalada pel delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós i Garcia, la directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech i Tomàs, i la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza i Mercè, i el president de l’Associació Catalana d’Estacions Nàutiques, Joan Barberà, entre altres autoritats i directius.


L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, apunta que “tenim l’oportunitat de promocionar Delta Ebre Port al Saló de Düsseldorf, la qual cosa ens permet posicionar el port de la Ràpita com un destí nàutic de referència, tant per les condicions òptimes de la Badia dels Alfacs com per l’oferta d’activitats nàutiques, gastronòmiques i que oferix el teixit empresarial rapitenc”.

Esta promoció és un pas més per donar continuïtat a les accions fetes fins a l’actualitat amb la creació de tres rutes per a xàrters nàutics, la col·laboració amb dues plataformes del sector del xàrter, accions amb la bloguera d’Allende los Mares i la creació d’una Guia nàutica, entre altres.

Tres itineraris de xàrters nàutics

El port de la Ràpita és el port base de les tres rutes de xàrters nàutics que hi ha als ports ebrencs. L’itinerari nord transcorre pels ports de l’Ampolla, l’Ametlla de Mar i Calafat, mentre que l’itinerari sud va des del port de les Cases d’Alcanar, passant pels ports del nord de Castelló, com ara Vinaròs, Benicarló, Peníscola fins a arribar al parc natural de les Illes Columbretes. A més a més, hi ha un tercer itinerari d’anada i tornada que va des de la Ràpita a les Illes Balears.

El port de la Ràpita

El port de la Ràpita lidera l’activitat nàutica a la costa de Tarragona amb 1.822 amarradors esportius. El port de la Ràpita té dos grans avantatges: la situació geogràfica i una climatologia idònia per fer activitats a l’hivern. El port està situat a prop de les Illes Balears i els ports de Castelló i té una climatologia que permet la navegació i la pràctica d’esports nàutics tot l’any. Estos atributs fan que la Ràpita i les Terres de l’Ebre es converteixen en un punt estratègic i un destí ideal per als xàrters nàutics.

Destinació

Des del 2013 la destinació Terres de l’Ebre és Reserva de la Biosfera i es troba entre les 100 millors destinacions sostenibles del món. Es tracta d’una destinació única, diferent i diversa amb la seua varietat orogràfica del litoral, el paisatge, les cales a la costa de l’Ametlla i l’Ampolla, les badies del Delta, i la connexió cap al País Valencià des de la Ràpita i les Cases d’Alcanar per anar a les Illes Columbretes o Peníscola, s’engloben en un paquet turístic atractiu per als turistes nàutics.

 

Participació