1 de 10
PAGESIA

L'oli de Bot, Godall i Santa Bàrbara, premiats com millors olis de la demarcació

L'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona premien els millors olis d'oliva verge extra de les DOP de la demarcació

Imatge de les autoritats i els premiats | Cedida
per Reusdigital.cat, Reus | 22 de gener de 2023 a les 05:20 |
La qualitat dels olis d'oliva verge extra de les denominacions d'origen protegides (DOP) de la demarcació s'ha vist recompensada, un any més, amb els Premis CDO que atorga el Centre de Desenvolupament de l'Oli, gestionat per l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona. Enguany s’enduen els premi les tres DOP presents a la demarcació. En concret, els guardons han anat a mans de les cooperatives Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep, de Bot (DOP Oli de Terra Alta), en la categoria afruitat madur; Unió Origen SCCL de Vilallonga del Camp (DOP Siurana), en la categoria afruitat verd dolç, i Agrícola Catalana i Secció de Crèdit de Godall SCCL (DOP Oli del Baix Ebre-Montsià), en la categoria afruitat verd amarg.

En aquestes mateixes categories, han obtingut un accèssit, respectivament, Olis Solé SL, de Mont-roig del Camp (DOP Siurana); Cooperativa Agrícola de Cabacés (DOP Siurana), i Agrícola del Camp Santa Bàrbara SCCL (DOP Oli del Baix Ebre-Montsià). Els guardons arriben enguany a la seva 16a edició i s’hi han presentat un total de 23 almàsseres de les Denominacions d’Origen Protegides presents al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.


L'acte ha estat presidit per la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer. Hi han assistit, a més, el diputat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori de la Diputació, Josep Forasté; el regidor de Recursos Humans i Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus, Daniel Rubio; el regidor reusenc Carles Prats, la primera tinenta d’alcalde i regidora d’agricultura de l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès, Judith Vidal; la directora dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat a Tarragona, Glòria Tibau; la cap del Panell de Tast Oficial d'Olis Verges d'Oliva de Catalunya, Àngels Calvo; els presidents de les DOP Oli de Terra Alta, Josep Pere Colat; Oli del Baix Ebre-Montsià, Josep Lluís Cardona, i Siurana, Antoni Galceran, a més del delegat institucional a Tarragona de l’IRTA i coordinador de la Comissió Agroalimentària de la Cambra de Comerç, Joaquim Brufau.

El Centre de Desenvolupament de l'oli, gestionat per les àrees de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona, treballa per al coneixement, promoció i revalorització de la cultura de l'olivera, mitjançant diferents iniciatives al llarg de l'any. Els Premis CDO n'és una de les més destacades. Consisteixen en la compra, per part del Centre de Desenvolupament de l'Oli, dels olis embotellats guanyadors, en ampolles de 250 ml., per un import de 1.500 euros a cadascuna de les categories. D'aquesta manera, la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus poden promocionar-los a través de diferents accions. Al mateix temps, les almàsseres guanyadores poden fer menció del premi a l'etiqueta dels envasos de l'oli d'oliva verge extra, a la web i a les xarxes socials. 

 

Participació