Ascó planteja un escenari imaginari sense comerç local en l'anunci promocional «Tu fas Ascó»

El vídeo vol reivindicar el valor de mantenir viu el comerç local

Aguaita.cat
10 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:28h
Fotograma de l'anunci de suport al comerç local d'Ascó, a la Ribera d'Ebre
Fotograma de l'anunci de suport al comerç local d'Ascó, a la Ribera d'Ebre | Cedida
L’Ajuntamentd’Ascó ha engegat, juntament amb els comerços del municipi i la col·laboració de l’Associació “Movem Ascó”, una campanya de sensibilització del comerçlocal. Este espot promocional “Tu fas Ascó” és una de les primeres actuacions programades que es duran a terme des d’ara i en els propers mesos dins del programa de sensibilització i suport al comerçlocal del municipi. El vídeo ens situa en un escenari imaginari on no hi hagués comerç al municipi, apel·lant a la reflexió conjunta i a la conscienciació de la importància de mantenir i donar el valor que es mereixen als comerços locals. 
 
Actuacionsdeformació, assessoramentisensibilitzaciódelsector 
 
El programa està estructurat en tres blocs com són la formació del sector, la sensibilització de la ciutadania i l’assessorament al sector comercial. És per això que recentment s’han realitzat dues edicions de càpsules formatives dirigides al teixit empresarial. En els propers mesos s’iniciarà un programa d’assessorament i acompanyament dirigit als comerços essencials per tal de garantir-ne la seva continuïtat i també, un segon espot promocional.  
 
A banda, el consistori i els comerços estan treballant conjuntament amb l’escola Sant Miquel i Vídeo Ascó Televisió en el projecte “La Motxilla del Miquelet”, un projecte que té com a objectiu sensibilitzar als més petits de la importància dels productes locals i el comerç de proximitat fent-los prescriptors i partícips del relat.  
 
Arran de les línies estratègiques sorgides a les Taules a l’impuls i projecció d’Ascó de la passada primavera, mitjançant la col·laboració publico-privada i amb la implicació del sector privat, les associacions i les entitats del municipi, una de les línies que més consens va generar va ser el foment, suport i acompanyament al sector comercial i de la restauració d’Ascó.  
 
Per la seua banda, des de la regidora de Turisme i Comerç i l’àrea de Promoció Econòmica, se seguirà amb les taules de seguiment a l’impuls i projecció d’Ascó a partir de gener per tal de validar, coordinar i fer seguiment de la resta d’actuacions sectorials.