1 de 10

Trens Dignes i la Diàspora Ebrenca reclamen celeritat en el retorn dels trens ràpids a les Terres de l’Ebre

Les dos entitats continuen reivindicant la necessitat d’una estació intermodal a l'Aldea, que connecte trens i autobusos

Un tren Avant. | Europa Press
per Redacció, L'Aldea | 9 de desembre de 2022 a les 15:29 |
Diàspora Ebrenca i Trens Dignes han mostrat el seu optimisme en referencia a l'acord entre el Govern de la Generalitat i els Comuns per al retorn del tren Avant a les Terres de l’Ebre, al temps que han demanat celeritat per recuperar el servei.

Les dos entitats impulsores de la campanya Hem perdut lo tren, recorden que el passat 21 de setembre van comparèixer a la Comissió de Territori i Polítiques Digitals del Parlament, on van fer arribar la necessitat del retorn del servei de tren Avant entre Barcelona i les Terres de l’Ebre. En esta compareixença van intervenir Jordi Arrufat i Josep Sabaté, de Diàspora Ebrenca; i Cinta Galiana i Josep Casadó, de Trens Dignes.


Les setmanes següent, en el marc del debat de política general es van aprovar dos propostes de resolució que incloïen punts a favor del retorn de l'Avant i la millora del servei ferroviari. Esta posició va comptar amb els vots favorables del PSC, ERC, Junts, CUP, Comuns, PP i Ciutadans. Per tot això, les entitats reclamen celeritat en el retorn d'este servei a les Terres de l'Ebre.

En un comunicat, apel·len al consens polític, econòmic i social existent per fer realitat el retorn de tren ràpid. Jordi Arrufat, membre de Diàspora Ebrenca, exposa que “el que reclamem és que retorne un tren que va existir breument, durant els primers mesos de 2020, i que amb l’excusa de que tenia pocs usuaris es va llevar tan ràpidament que molta gent ni se’n va assabentar.”


Les dos entitats continuen reivindicant la necessitat d’una estació intermodal a l'Aldea, que connecte trens i autobusos, tot insistint en que esta demanda compta amb el consens de les principals entitats, empreses i administracions públiques del territori. Cinta Galiana, portaveu de Trens Dignesm reclama “una estació on puguen arribar vehicles, busos i trens de tot arreu. Un servei que molts altres indrets de Catalunya ja disposen. És una petició per a totes les Terres de l’Ebre, tothom ens veuríem beneficiats”. Trens Dignes i Diàspora Ebrenca han remarcat també que seguiran reclamant la millora de tot dels serveis ferroviaris per les constants aturades i retards de les línies R15 i R16.
Participació