L'Ametlla de Mar augmenta un 7,5% el pressupost municipal per al 2023

Entre les inversions previstes s’hi inclou part del finançament de l’acord de compra dels terrenys del parc del Bon Repòs així com una part de la construcció de la nova biblioteca

Ajuntament de l'Ametlla de Mar.
Ajuntament de l'Ametlla de Mar. | Cedida
Redacció
09 de desembre del 2022
Actualitzat a les 16:17h
El ple de l’Ajuntament de l’Ametlla de Mar ha aprovat el pressupost municipal per al 2023, l’últim de l’actual mandat abans de les pròximes eleccions municipals. Uns comptes que arriben als 14,7 MEUR -a 16,3 MEUR amb les empreses municipals-, amb un augment de 7,67% respecte al de l’any 2022. El pressupost va ser aprovat amb els vots a favor  d’ERC i Entesa per la Cala i els vots negatius de Junts x l’Ametlla i Ciutadans.

Entre les inversions previstes s’hi inclou part del finançament de l’acord de compra dels terrenys del parc del Bon Repòs, per valor d’uns 400.000 euros, així com una part de la construcció de la nova Biblioteca, i la redacció de diversos projectes urbanístics, pressupostats per 200.000 euros, entre els quals els projectes d’urbanització i reparcel·lació de Sant Jordi Bosc, segons ha informat La Cala Ràdio.

El pla d’inversions 2023 també contempla l’arranjament del camí de Les Tres Cales/ carretera del Ranxo, des del Pouet fins al Torrent del Pi, amb una previsió de 150.000 euros per asfaltar amb aglomerat, 120.000 dels quals seran subvencionats per la Diputació de Tarragona. A més, es destinaran 46.000 euros per la rehabilitació de l’habitatge d’ús social al carrer Sant Francesc.

Per contribuir a la implantació d’energies renovables i rebaixar el consum elèctric de la piscina coberta de les instal·lacions esportives, l’Ajuntament també destinarà 61.000 euros per la instal·lació de plaques fotovoltaiques al CEM La Cala.

Dels pressupostos també destaca un augment del 9,3% en despeses del personal, que corresponen a un 4 % de retribucions marcades per l’Estat i la incorporació i formació de quatre agents de Policia Local amb plaça i una nova plaça de tècnic de la futura nova biblioteca municipal.

Part dels recursos del 2023 serviran també per rebaixar el deute, concretament es destinaran 1.180.000 euros per amortitzar deute, és a dir, el doble dels anys anteriors. La previsió del deute viu és de 119 %.

El pressupost preveu l’ingrés de les taxes generades per diferents projectes que s’implantaran al municipi, com el parc fotovoltaic Raspersolar 2 o el supermercat Lidl. A més, està en tràmit l’adjudicació de la parcel·la municipal per part Bon Preu i Esclat, que generarà nous llocs de treball i suposarà l’entrada de 2 MEUR a les arques municipals.