L’Institut Els Alfacs rep més de 100.000 € per millorar l’eficiència energètica

En total, el Departament destinarà 3.131.543 euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic dels centres educatius de les Terres de l’Ebre

IES Els Alfacs, a la Ràpita
IES Els Alfacs, a la Ràpita | Cedida
Aguaita
09 de desembre del 2022
Actualitzat a les 9:25h
L’InstitutElsAlfacs ha rebut 102.350euros del Departamentd’Educació de la Generalitat de Catalunya per canviar els envolupants i, per tant, millorarl’eficiènciaenergètica del centre. En total, el Departament destinarà 3.131.543 euros a millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic dels centres educatius de les Terres de l’Ebre. Este seguit d’obres es finançaran amb els fonseuropeusREACT-EU de recuperacióeconòmica que han de fer possible millorar les infraestructures que donen servei a la ciutadania, en este cas, escoles i instituts.

La regidora d’Educació de la Ràpita, ÈrikaFerraté, assegura que “és una acció que permetrà millorar l’eficiència energètica, la qual cosa suposarà un major confort per a l’alumnat i professorat, i, al mateix temps, una reducció de la despesa d’energia”. Les obres, que es duran a terme amb aquesta inversió, inclouen un seguit d’actuacions amb l’objectiu de fer els edificis escolars més sostenibles, més confortables i més saludables per al professorat i per a l’alumnat.

Així, es canviaran els envolupants, és a dir, els elements de la façana que actuen com a aïllants tant del fred com de la calor i que separen la part interior de la part exterior de l’edifici –s’inclourien la façana, les finestres, les portes o el sostre de l’edifici, entre d’altres-. Un bon aïllament dels edificis millora l’eficiència energètica d’escoles i instituts i redueix les despeses per fugues de temperatura i en millora el confort. 

L’objectiu final de totes les millores és aconseguir que els edificis propietat del Departament d’Educació es converteixin en infraestructures de màxima eficiència energètica. Els 3 milions d’euros d’inversió als serveis territorials de les Terres de l’Ebre amb els fons europeus permetran dur a terme actuacions en 13 centres: en 5 centres se substituiran les calefaccions, en 6 es millorarà els envolupants i en 2 s’hi duran a terme tant obres de calefacció com d’envolupants.