El personal de neteja de residències rebran 450 euros per la feina feta a l'inici de la pandèmia

Drets Socials destinarà 1,4 MEUR a 363 entitats proveïdores que han sol·licitat este pagament únic per al person

Personal de neteja d'una residència de gent gran
Personal de neteja d'una residència de gent gran | Arxiu
Aguaita
02 de desembre del 2022
Actualitzat a les 20:08h
El DepartamentdeDretsSocials ha resolt la convocatòria del complement extraordinari per a 3.982professionalsdeneteja de residències de serveis socials que reben finançament públic. Este pagamentúnic de 450euros s'adreça al personal de neteja que va prestar servei entre l'1 de març i el 31 de maig del 2020, durant el primer estat d'alarma, en residències dels àmbits de la gent gran, la discapacitat, la salut mental, drogodependències i de persones afectades pel virus del VIH/sida. La resolució publicada este divendres recull un total de 602 residències, corresponents a 363 empreses que han sol·licitat este complement de productivitat per a les treballadores.

El Govern va aprovar el juny passat aquesta gratificació extraordinària per reconèixer la feina en condicions d'un desgast físic i emocional molt elevats. 
 
Abans de finals d'any s'efectuarà el pagament per un import total d'1.408.000 euros a aquestes entitats, que hauran d'acreditar l'abonament del complement al personal afectat, en la seva totalitat o en la part proporcional al temps que van prestar servei durant el primer estat d'alarma.
 
Este pagament únic per al personal de neteja complementa el Decret llei de juny del 2021, que va compensar l'esforç realitzat durant l'inici de la pandèmia als treballadors dels àmbits de la salut pública de Catalunya i dels serveis socials de caràcter residencial de la gent gran, discapacitat intel·lectual i física.