Alumnes del Montsià reben formació sobre el maltractament a les persones grans

Es tracta d’una activitat emmarcada al Pla d’Envelliment Actiu i que va ser impartida per tres alumnes del Cicle Formatiu d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència

Alumnes participants en la sessió formativa.
Alumnes participants en la sessió formativa. | Cedida
Redacció
21 de novembre del 2022
Actualitzat a les 18:46h
En el marc del Pla d’Envelliment Actiu, dimarts 15 de novembre es va dur a terme una formació sobre conceptes bàsics al voltant del maltractament a les persones grans dirigida a l’alumnat de segun curs d’APESID (Atenció a les Persones en Situació de Dependència) de l’Institut Montsià. Van ser tres alumnes del mateix mòdul, formats prèviament amb esta matèria, els que van dur a terme la formació per als seus companys de mòdul. I és que, per la continuïtat del projecte ’Bon dia, compartim?’ durant els mesos d’estiu, hi ha hagut tres alumnes que han fet pràctiques als serveis socials d’Amposta. Entre altres funcions, van estar formant-se en maltractament a les persones grans, i van ser ells els qui van preparar la formació.

En sessió es va intentar apropar a l’alumnat a conceptes com els diferents tipus de maltractament, els seus indicadors, els factors de risc que poden desencadenar situacions de maltractament, els perfils de les persones que poden ser susceptibles de patir maltractaments o de les potencials persones que poden convertir-se en agressores... tot amb l’objectiu que, com a futurs professionals de l’atenció a les persones amb dependència, estiguen sensibilitzats i atents a les possibles senyals d’alerta.

Des de fa uns anys l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, conjuntament amb l’Institut Montsià, en concret amb el mòdul d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència, treballen per tirar endavant projectes i accions encaminades a la professionalització de l’alumnat en relació a l’atenció a les persones.