1 de 10

L'ERO d'Ercros a Flix afectarà 41 dels 48 treballadors de la plantilla

La direcció no dona alternativa als treballadors per al tancament de la planta

Representants del comitè d'empresa d'Ercros a Flix. | ACN (Anna Ferràs)
per Redacció, Flix | 19 de novembre de 2022 a les 08:35 |
L'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de la planta d'Ercros a Flix (Ribera d'Ebre) afectarà 41 dels 48 treballadors de la plantilla, segons ha explicat la direcció de la firma este divendres al comitè d'empresa. Els membres del comitè s'han reunit en assemblea amb la resta del personal després de la trobada amb la direcció, i els han traslladat les explicacions dels responsables de la planta. Ara com ara, queda tancada la possibilitat de mantenir l'activitat, i la direcció tampoc preveu la possibilitat d'utilitzar diners provinents del fons nuclear per continuar. Les 7 persones que quedarien de la plantilla farien tasques no relacionades amb la producció.

Pel que fa als 41 afectats, 32 tenen més de 55 anys, i la intenció seria enfocar-los cap a la jubilació o la prejubilació, en funció de l'edat. Per als 9 restants, la firma dona la possibilitat de recol·locar-los en altres plantes de Catalunya o Espanya, segons ha epxlicat a l'ACN el president del comitè, Enric Cervelló.


S'ha constituït la mesa de negociació de l'ERO i s'ha establert un calendari de reunions per pactar les condicions del tancament. La setmana que ve els representants dels treballadors es reuniran amb el director de negoci d'Ercros, Paco España, que explicarà amb detall els motius que han dut els responsables de la firma a decidir el tancament de la planta de Flix.

 

Arxivat a:
Economia, Flix, Ercros, ERO, tancament
Participació