1 de 10
economia

La Generalitat prepara un distintiu per acreditar l'origen dels productes catalans

El nou distintiu anirà acompanyat d’una “campanya massiva” perquè els ciutadans el reconeguen

Unes ampolles de cava en una imatge d'arxiu | ACN
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 16 de novembre de 2022 a les 16:44 |
Els productes alimentaris fets a Catalunya tindran a disposició un distintiu que acreditarà el seu origen. El Govern està preparant esta etiqueta amb previsió que es comence a distribuir el primer trimestre del 2023, segons ha avançat el secretari d'Alimentació, Carmel Mòdol, després de la reunió de la taula de cogestió del cava.

Mòdol ha apuntat que serà una “marca paraigües” voluntària, que empararà tota la producció alimentària catalana “de qualitat”. Es podrà diferenciar, per exemple, el cava català, entre altres productes. Mòdol ha recordat que este escumós ara es distingix sota una DO d’abast estatal. El nou distintiu anirà acompanyat d’una “campanya massiva” perquè els ciutadans el reconeguen.


En una atenció als mitjans a Vilafranca del Penedès, Mòdol ha assegurat el nou logotip es troba en la "fase final" de preparació i serà un mecanisme que "acreditarà que aquell producte és cava català". El secretari d'Alimentació ha afegit que davant del "frau" hi ha "accions obligades" que l'administració ha de dur a terme per evitar que hi haja empreses que s'aprofiten de "les escletxes del sistema per tenir beneficis".

Per Mòdol, esta acció pot contribuir a incrementar el compromís dels ciutadans amb les produccions pròpies del país, que són la "garantia" d'abastiment per a les properes generacions.


Altres notícies que et poden interessar

 

 

Participació