La Diputació de Tarragona atorga una subvenció de 80.000 € a l'Ajuntament d'Alcanar pels aiguats del 2021

L'import es destinarà a fer front a actuacions que s'han executat per tal de restablir els béns i serveis municipals afectats

Carrer Joan Maragall d'Alcanar, l'endemà dels aiguats.
Carrer Joan Maragall d'Alcanar, l'endemà dels aiguats. | Eloi Tost
Redacció
02 de novembre del 2022
Actualitzat a les 19:59h
L'1 de setembre de 2021 les pluges torrencials van causar al municipi d'Alcanar greus desperfectes materials en béns i serveis de titularitat municipal, per la qual cosa des de la regidoria d'Urbanisme s'ha considerat necessari tramitar la petició per al rescabalament dels desperfectes causats pel temporal. Arran d'estes pluges, Alcanar va ser declarat pel Consell de Ministres com a municipi afectat per una emergència de protecció civil (ZAEPC), anteriorment denominada zona catastròfica, com a conseqüència de les inundacions produïdes.

Per este motiu es va sol·licitar a la Diputació de Tarragona un ajut per a les despeses derivades dels fenòmens meteorològics excepcionals amb justificació de la tramitació d'emergència, per raó dels danys en béns i serveis soferts pel temporal de setembre de 2021.

Ara, més d'un any després dels aiguats que va sacsejar Alcanar, la Diputació de Tarragona ha atorgat una subvenció amb un import de 80.000 € per a actuacions de restabliment de béns i serveis.

L'import concedit es destinarà a fer front a les despeses derivades de les diferents actuacions que s'han executat per tal de restablir els béns i serveis municipals afectats pels aiguats de l'1 de setembre de 2021 i que engloben des dels treballs urgents de neteja i restabliment de la circulació viària.