estafa

Desconfia si reps este missatge del banc: pot ser una estafa

L'engany tracta d'SMS que arriben al mòbil i que afecten a dispositius Android

per L.G., Barcelona, Catalunya | 21 de juny de 2022 a les 21:20 |
Una persona amb un telèfon mòbil | ND
Alerta per un missatge del banc que pot ser una estafa. L'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI) del govern espanyol ha identificat uns missatges a través d'SMS que suplanten el BBVA. Tal com ha especificat l'OSI, es tracta de missatges que arriben a mòbils Android.

En el text, s'explica que l'aplicació del banc ja no és compatible amb la versió del mòbil i anima a fer clic a un enllaç. En entrar-hi, el que passa és que s'instal·la una aplicació maliciosa que pot contaminar el dispositiu, a més de fer-se amb dades personals i de l'agenda de contactes.


Si arriba este missatge, la recomanació és no entrar a l'enllaç, eliminar el missatge immediatament i comprovar, des del menú del mòbil, que no s'ha descarregat cap aplicació maliciosa. Si ja s'ha instal·lat l'aplicació perquè s'ha caigut en l'estafa es recomana desinstal·lar-la de seguida i escanejar el dispositiu amb un antivirus.

Ara bé, en molts casos l'aplicació ja ha contaminat el telèfon i no permet desinstal·lar-la. Llavors, des de l'OSI recomanen borra les dades de l'aplicació i restaurar la versió de fàbrica del dispositiu. Per evitar futures infeccions, és molt recomanable inhabilitar l'opció d'instal·lar aplicacions d'orígens desconeguts des de les opcions del mòbil.


Altres consells de seguretat consistixen a fer còpies de seguretat dels dispositius de manera periòdica i protegir-los sempre amb un antivirus. Com sempre, davant qualsevol dubte es demana no clicar en enllaços desconeguts o no proporcionar dades bancàries ni personals.

Altres notícies que et poden interessar
 

Participació