La Ràpita s’adhereix a la campanya de conscienciació per l’alta concentració de residus marins

L’Associació Catalana de Dones de la Mar pretén sensibilitzar la ciutadania de les problemàtiques que hi ha al món marítim, a través dels comerços i restaurants de la Ràpita

Cartell de la campanya de sensibilització social per la reducció dels residus marins
Cartell de la campanya de sensibilització social per la reducció dels residus marins | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita.cat
01 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:26h
La Ràpita s’adhereix a la campanya de conscienciació social per l’alta concentració de residus en els ecosistemes marins. La campanya, impulsada per  l’Associació Catalana de Dones de la Mar (ACDM) amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita i la Unió de Comerç Rapitenc, pretén sensibilitzar la ciutadania de les problemàtiques que hi ha al món marítim, a través dels comerços i restaurants de la Ràpita.

La regidora de Comerç, Conxi Vizcarro, argumenta que “des de l’Ajuntament acollim aquesta iniciativa en moltes ganes perquè és molt gratificant ajudar a les associacions a visibilitzar problemàtiques existents per conscienciar la ciutadania”. Vizcarro afegeix que “en aquest cas, associacions, administracions i establiments de la Ràpita ens unim per fer grossa aquesta campanya perquè els residus no arribin a la nostra mar”.

El projecte consistix en què els comerços, bars o restaurants que se sumen al projecte han de situar en un lloc visible el material que se’ls lliura: un retall de xarxa de pescar, una etiqueta i un cartell que diu ‘La mar comença aquí, recull els residus perquè no arribin a la mar.

A l’interior de la xarxa es dipositen botelles de plàstic i altres residus a fi de visibilitzar la recollida. Els mateixos establiments són els encarregats de decidir la durada de l’exposició. Per subvencionar i tirar endavant el projecte, es demana als establiments adherits que facin una aportació voluntària de cinc euros a l’ACDM. Els establiments que estiguen interessats a formar part de la campanya poden posar-se en contacte mitjançant el correu electrònic [email protected].