el temps

Fins a 37 °C i comarques en avís per calor: cap de setmana d'estiu en ple maig

Les temperatures seguiran apujant-se fins al diumenge, amb el sol com a protagonista pràcticament a tot Catalunya

El termòmetre d'una farmàcia de Vic marca 39 graus | Adrià Costa
per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 20 de maig de 2022 a les 08:50 |
La calor s'ha instal·lat aquesta setmana a tot el país i no afluixarà de cara al cap de setmana. En ple mes de maig, la temperatura màxima pot elevar-se fins als 37 °C en alguns punts del territori mentre que ja hi ha les primeres comarques en què el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) ha activat l'avís per calor.

Ja al divendres les temperatures se situen amb màximes de 34 °C a l'interior, mentre que al litoral es mantindran en els 26 °C excepte a la demarcació de Girona, que tant en costa com en interior podran arribar a voltar els 33 °C. La previsió és de sol a gairebé tot el país, i en alguns punts pot anar acompanyat d'alguns núvols. Cap probabilitat de pluja durant tot el dia.

 
I dissabte no hi haurà descans. Al contrari, de fet. Les temperatures mínimes i màximes a tot Catalunya seran més altes que el divendres. L'ambient serà molt càlid durant les hores centrals del dia. La temperatura més alta s'assolirà a la depressió Central i al Prepirineu on superaran els 35 °C i, fins i tot a Ponent arribaran als 37 °C.

 
Per culminar la setmana, diumenge seguiran pujant els termòmetres. És per aquest motiu que ja hi ha els primers territoris en alerta. El Meteocat ha activat l'avís moderat per calor a les comarques del Segrià, la Noguera, l'Urgell, el Pla d'Urgell i les Garrigues. La situació es podria ampliar a altres parts del país si realment hi ha un escenari de temperatures extremes.


Davant l'onada de calor intensa, Protecció Civil recomana tancar durant el dia les persianes de les finestres on toca el sol, obrir-les a la nit per refrescar la casa, fer vida en les habitacions més fresques i recórrer a algun tipus de climatització, com poden ser ventiladors o aire condicionat.
 
Altres notícies que et poden interessar


 

 

Participació