1 de 10
AJUTS I SUBVENCIONS

1,15 milions de la Diputació en ajuts a les polítiques locals d'habitatge

També està obert el període per a demanar les subvencions per a restablir béns i serveis dels ens locals afectats per fenòmens meteorològics i per altres situacions excepcionals i urgents

Imatge d'arciu de la façana del Palau de la Diputació, il·luminada | Cedida
per Redacció, Terres de l'Ebre | 17 de maig de 2022 a les 16:26 |
La Diputació de Tarragona ha consolidat els ajuts que impulsen polítiques locals d'habitatge als municipis de la demarcació. De fet, la convocatòria que la institució posa a disposició de tot el món local per a enguany ha gairebé triplicat la seua dotació respecte l'any anterior, tot arribant fins als 1.150.000 euros. L'objectiu d'esta línia d'ajuts és, d'una banda, "impulsar el desenvolupament de polítiques socials d'habitatge als ens locals", i de l'altra, "afavorir el repoblament a entorns rurals, en municipis de menys de 1.000 habitants", segons s'ha apuntat des de l'administració supracomarcal.

La Diputació va posar en marxa esta nova línia de subvencions fa tres anys, i tant la dotació total com el nombre de municipis beneficiaris "ha crescut exponencialment any rere any". En este sentit, la convocatòria d'enguany va servir per ajudar 27 ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès a tirar endavant inversions per a crear, rehabilitar i millorar la qualitat dels habitatges municipals o per a redactar o revisar els Plans Locals d'Habitatge o Programes d'Actuació Municipal d'Habitatge, amb una pressupost total de 417.000 euros.


La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat que els ajuts que la institució posa a l'abast dels municipis "permeten crear serveis adaptats a les seues necessitats". En este sentit, "l'habitatge és una de les principals polítiques públiques que tenim per combatre el despoblament", afegix. Els ens locals de la demarcació ja poden sol·licitar estos ajuts a través de la web de la Diputació. El termini per a la presentació de sol·licituds està obert fins al 10 de juny.

2,9 milions en ajuts per a fenòmens meteorològics i altres situacions excepcionalsTambé està obert el període per a demanar les subvencions per a restablir béns i serveis dels ens locals afectats per fenòmens meteorològics i  per altres situacions excepcionals i urgents.

La Diputació de Tarragona posa a disposició estos ajuts per als ajuntaments, entitats municipals descentralitzades i els consells comarcals del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès. La dotació total d'enguany ascendix a 2,9 milions. La informació d'esta línia de subvencions es pot consultar a la web de la Diputació, en este enllaç.

 

Participació