1 de 10

Més de 350 persones detingudes a Tortosa durant l'últim any

Els petits furts i les estafes per internet protagonitzen els principals fets delictius a la ciutat

Un moment de la reunió de la Junta de Seguretat Local. | Cedida
per Redacció, Tortosa | 6 de maig de 2022 a les 17:03 |
Este divendres ha tingut lloc la Junta Local de Seguretat de Tortosa, amb la presència dels diferents cossos policials que actuen al municipi, el jutge degà del partit judicial, la fiscal en cap, el director de serveis territorials d'Interior a les TE i el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, i presidida per l'alcaldessa de la ciutat.

La reunió ha permès constatar l'increment de detencions durant l'últim any, amb un total de 358 persones detingudes. Això representa un 49,2% més respecte a les dades d'abans de la pandèmia. D'estes detencions, gairebé la meitat (42%) corresponen a la franja d'edat entre 18 i 25 anys. Els delictes comesos se situen un 19% per baix de la mitjana de Catalunya.


D'estos, els petits furts representen el 30,5% mentre que les estafes per Internet suposen el 30,3% dels casos. L'índex de resolució és del 44%, dada que se situa per damunt de la mitjana de Catalunya. "La Junta Local de Seguretat ha fet evident la bona col·laboració que existix entre els diversos cossos policials, la judicatura i la fiscalia, un valor important a l'hora d'abordar casos com els que duen a terme les persones multireincidents", afirma l'Ajuntament en una nota de premsa.

Meritxell Roigé ha agraït esta "excel·lent coordinació i la faena feta per tots els cossos policials per tal de fer que Tortosa siga una ciutat segura", ha assenyalat l'alcaldessa.

 

Participació