coronavirus

El Congrés dels Diputats avala retirar la mascareta en interiors

Un acord entre el PSOE i Ciutadans tira endavant amb el suport de Vox i l'abstenció d'Unides Podem

per Lluís Girona, Barcelona, Catalunya | 31 de març de 2022 a les 16:22 |
Una persona amb mascareta al centre comercial Splau de Cornellà | Carlos Baglietto
El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous una moció acordada per Ciutadans amb el PSOE que insta el govern espanyol a suprimir l'obligatorietat de l'ús de les mascaretes en interiors quan així ho aconsellin la comunitat científica i les autoritats sanitàries. El partit que lidera Inés Arrimadas fa mesos que demana posar fi a aquesta mesura, però l'executiu espanyol, que fa només unes setmanes parlava que aquesta mesura arribaria "molt aviat", encara està a l'espera del vistiplau dels experts.

Així ho ha confirmat aquest mateix dimecres al ple del Congrés el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en resposta a una pregunta del portaveu adjunt de Ciutadans, Guillermo Díaz. La formació va sotmetre dimarts passat a debat del ple del Congrés una moció amb aquesta mateixa reivindicació, que s'ha votat aquest dijous amb la incorporació d'una esmena del PSOE.


El text ha tirat endavant amb divisió entre els socis que conformen l'executiu espanyol. En concret, han estat 187 vots a favor, entre els quals els dels proposants -Ciutadans i PSOE- i Vox, 94 vots en contra, del PP i del PNB, i 63 abstencions, d'Unides Podem i ERC, entre altres. Junts s'ha abstingut.

Concretament, la moció consta de dos punts. El primer insta l'executiu de Sánchez a eliminar l'obligatorietat de l'ús de mascaretes a interiors, "en línia amb l'evidència científica, amb la situació epidemiològica i amb la perspectiva comparada". I el segon, que és l'aportació del PSOE, l'emplaça a fer els passos adequats per abordar la "reconsideració" de les mesures de contenció de la pandèmia en el marc del Consell Interterritorial de Salut.


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​

 

Participació