L'escola dels Reguers de Tortosa ja és autosuficient energèticament amb vuit noves plaques solars

El consistori desplega un pla per incrementar les energies renovables a una vintena d'equipaments municipals

Visita a la instal·lació, este dilluns al matí.
Visita a la instal·lació, este dilluns al matí. | Cedida
Redacció
28 de març del 2022
Actualitzat a les 17:18h
L'escola d'educació infantil i primària Sant Antoni Abat del poble dels Reguers, a Tortosa, és la primera del municipi que és ja autosuficient energèticament. Esta setmana han instal·lat vuit plaques solars de 3,56 kW, que generaran un estalvi energètic d'11.600 kW h anuals - un estalvi d'1,6 tones de CO2-. El centre ja disposa d'una caldera de biomassa –que va substituir la de gasoil fa uns anys- i va renovar l'enllumenat amb lluminàries LED. L'escola de la Mercè serà la següent on s'instal·laran plaques solars –una trentena-. El projecte continuarà a una vintena d'equipaments municipals. Tortosa s'ha adherit a l'Acord per una Ciutat Verda per complir amb els objectius europeus de desenvolupament sostenible 2030.

Este matí, l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada de l'alcaldessa dels Reguers, Anna Rehues, i el regidor de Serveis, Domingo Tomàs, han visitat la instal·lació. Roigé ha recordat que la instal·lació d'una caldera de biomassa ja va permetre substituir el gasoil com a combustible i que, ara, la instal·lació de les plaques solars, unides a la renovació de l'enllumenat de l'equipament per lluminàries LED, "ens permet tindre una escola totalment sostenible i verda", ha subratllat. "Aconseguim una escola més verda, que potencia l'ús de les energies renovables, i a la vegada podem transmetre estos valors de la sostenibilitat a l'alumnat de l'escola", ha conclòs Roigé.

En este sentit, l'alcaldessa dels Reguers, Anna Rehues, s'ha mostrat satisfeta perquè l'escola del poble puga disposar d'una instal·lació d'esta mena: "Li dona valor a l'escola rural, que és el cor del poble. L'efecte del despoblament que afecta altres municipis s'incrementa si no poden mantindre l'escola. Amb esta actuació, potenciem el valor del centre i seguim avançant en les accions com a poble verd, que també hem desenvolupat, per exemple, amb la potenciació del barranc", ha detallat Rehues.