Jordan interpel·la al Govern sobre l'hospital i demana l'ampliació dels polígons industrials de Tortosa i Gandesa

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, li respon que no hi ha unanimitat al territori sobre la construcció o ampliació de l'hospital i que el departament busca solució i anunciarà quin serà el camí

Jordi Jordan, durant la seua intervenció al Parlament este dimecres. | Cedida
per Redacció, Terres de l'Ebre | 10 de març de 2022 a les 17:39 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de març de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El diputat tortosí de Movem Terres de l’Ebre, Jordi Jordan, ha interpel·lat al Govern de Catalunya en la sessió del ple del Parlament d’este dimecres per demanar el seu posicionament sobre temes que afecten el territori i també ha plantejat demandes de més estudis universitaris i de formació professional, la recuperació dels trens Avant entre Tortosa i Barcelona i la reducció del minitransvasament, entre altres accions. El diputat, que forma part del Grup Parlamentari d’ECP, ha reclamat al Govern que es pronuncie ja sobre “si pensen construir un nou hospital o bé ampliar l’actual”. “Ja saben que nosaltres defensem un nou hospital tal i com demana la majoria de la població, no podem retardar més la decisió que van dir que donarien al gener i estem ja al març”, ha reclamat.

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, li ha donat resposta sobre esta qüestió tot recordant que “no hi ha unanimitat al territori, hi ha diversitat sobre si ampliar o construir un nou hospital”. Davant esta situació, ha exposat que el Govern parla amb “tots els actors per veure quina és la millor solució i quan la tinga serà el propi departament qui explique la proposta i anuncie quin serà el camí”.


Cal recordar que Jordan va situar a l’acord de pressupostos de la Generalitat un punt, on precisament el Govern, per primera vegada en molts anys, acceptava tornar a estudiar la possibilitat de construir el nou hospital a Tortosa enlloc d’ampliar l’actual, una opció, esta última, que no és ben vista pels sindicats, el col·legi de Metges, la patronal ni la plataforma pel nou hospital, entre altres col·lectius.

El diputat de Movem Terres de l’Ebre també ha demanat més estudis universitaris al Campus de la URV a Tortosa per equilibrar l’oferta de la Universitat tant a l’Ebre com a Tarragona i ha posat damunt de la taula els estudis de Medicina, Veterinària o Ciències Ambientals. “Els nostres joves han de poder estudiar també aquí i això només ho aconseguirem si tenim una oferta educativa de qualitat” ha etzibat a la consellera de Presidència, qui responia la interpel·lació de Jordan.


En un segon bloc, Jordan, ha demanat celeritat al Govern perquè amplie els polígons industrials de Catalunya Sud, a Tortosa i L’Aldea així com el de Gandesa després de l’arribada de noves indústries com Florette, Kronospan o Freslhy Cosmètics. Així el diputat ha demanat que “actuen de forma ràpida per dotar de capacitat industrial les nostres terres ara que tenim un moment dolç quan a la indústria, i facen també possible el ramal ferroviari que demana Kronospan, a Tortosa, per connectar el Catalunya Sud al Corredor del Mediterrani i així podrem tindre la implementació de més fàbriques”, ha manifestat.

Per altra banda, la interpel·lació de Jordi Jordan ha fet èmfasi en les reivindicacions de Diàspora Ebrenca i de Trens Dignes  sobre la necessitat de recuperar el tren Avant entre Tortosa i Barcelona que funcionava fa dos anys i en convertir l’estació de L’Aldea en una estació intermodal entre ferrocarrils i autobusos i així millorar la connexió i mobilitat de les Terres de l’Ebre”.

Finalment, el diputat de la coalició progressista ha fet referència a la necessitat d’ampliar el Parc Natural dels Ports així com revertir, a partir d’un pacte solidari, el minitransvasament de l'Ebre del Camp de Tarragona; en este sentit Jordan ha apel·lat a “seguir el model del Pacte del Ter entre Girona i Barcelona on s’estan recuperant cabals del riu gràcies a la col·laboració i implicació de totes les parts fent actuacions en la línia de l’eficiència i reutilització de l’aigua”. El diputat Jordan i líder de Movem Terres de l’Ebre, a banda d’estos temes, també ha demanat al Govern moltes altres accions concretes com el dret de l’avortament al territori, el desdoblament de l’Eix de l’Ebre, la relació de millora d’escoles així com el Pla Territorial de les Terres de l’Ebre.

Així, Jordan ha manifestat que “fa un any de les eleccions catalanes i pensem que és hora de fer balanç i empènyer al Govern perquè actue de manera decidida per potenciar el nostre territori, volem fets i no paraules i visites que no aporten res”.

 

Participació