L'arrossaire ampostí Dani Forcadell, nou president de la Junta Rectora del parc natural del delta de l'Ebre

El responsable de l'ens va ser regidor a l'Ajuntament d'Amposta i dirigent del sindicat agrari Unió de Pagesos

Dani Forcadell enmig d'un camp d'arròs.
Dani Forcadell enmig d'un camp d'arròs. | ACN (Jordi Marsal)
Redacció
09 de març del 2022
Actualitzat a les 16:33h
L'arrossaire ampostí Dani Forcadell, de 49 anys, és el nou president de la Junta Rectora del parc natural del delta de l'Ebre. La proposta va ser aprovada en la darrera reunió, que va tenir lloc este dimarts, amb la presència del director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur. En paral·lel a la seua activitat professional com a agricutltor, Forcadell va ser regidor de Pagesia, Medi Natural i Serveis a l’Ajuntament d’Amposta durant 4 anys. També ha estat responsable de l’arròs del sindicat Unió de Pagesos durant cinc anys i de Sectors Agrícoles. Segons el comunicat oficial, assumix la presidència amb la voluntat de buscar "solucions que asseguren la pervivència del delta actual tal com ara el coneixem".

El nou president s’ha compromès a assegurar la participació efectiva dels membres de la Junta Rectora en els temes importants i estratègics del parc, assenyalat per alguns alcaldes i sector productius de la zona durant els últims temps per, suposadament, entorpir amb els seus informes algunes actuacions previstes a l'espai que podien afectar-ne l'equilibri i la biodiversitat.

Per la seua banda, Vilahur ha proposat iniciar de manera prioritària la redacció del Pla de protecció del medi natural i el paisatge del delta de l’Ebre. Segons ha explicat, l’objectiu és dissenyar l’estratègia de conservació i els objectius amb la participació de tots els sectors del Delta representats a la Junta Rectora. El Departament el considera un element important en la lluita contra la regressió i emfatitza la conservació dels espais, els  ecosistemes i les activitats productives. S'ha plantejat ja una reunió explicativa amb personal tècnic del Departament i iniciar el procés per recollir tots els elements abans de ser aprovat.

La Junta Rectora és l’òrgan rector del Parc Natural. Està formada per representants d’administracions, ens locals i organitzacions i sectors socials de la zona. Entre les seves funcions, hi ha aprovar el programa d’actuació del Parc, proposar i promoure mesures per a la millor protecció de l’espai, i també coordinar i fer el seguiment de les actuacions que afectin el Parc.