Món local

Les Terres de l'Ebre aporten 7 representants al Consell de Governs Locals de Catalunya

Són els alcaldes i alcaldesses de La Sénia, Móra la Nova, Pinell de Brai, Benifallet, Sant Jaume d'Enveja, Aldover i Gandesa

per Aguaita.cat, 3 de febrer de 2022 a les 08:42 |
Constitució del Consell de Governs Locals, al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona | Generalitat
Este dimarts, s'ha constituït al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona el Consell de Governs Locals, un òrgan estatutari i l'òrgan de representació de municipis i vegueries en les institucions de la Generalitat. Actua com a interlocutor del món local amb el Govern i el Parlament. La seva composició depèn dels resultats de les eleccions municipals i el formen cent alcaldesses i alcaldes de Catalunya.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, n'ha estat elegida presidenta. En el seu discurs, Lladó ha reivindicat els valors republicans i els drets de les dones i ha apel·lat a l'esperit del consens municipalista per posar-se al servei del país. 


Dels cent electes locals que formen part del Consell de Governs Locals, set pertanyen a les Terres de l'Ebre. Els representants ebrencs són l'alcalde de La Sénia, Josep Ramon Bellaubi; el de Sant Jaume d'Enveja, Joan Castor Gonell; l'Alcalde de Gandesa, Carles Luz; el de Móra la Nova, Francesc Moliné; l'alcaldessa de Pinell de Brai, Eva Amposta; la de Benifallet, Mercè Pedret i l'alcaldessa d'Aldover, Rosalia Pegueroles.

L'elecció dels membres ha respectat la paritat i també elements d'equilibri territorial, no només per tenir representants de tota la geografia catalana, sinó també en la diversitat que representen tant les grans ciutats metropolitanes com les ciutats amb menys població i els micropobles, una representació fidel a la diversitat del país. 


El Consell de Governs Locals va funcionar del 2011 al 2015, però d'aleshores ençà no s'havia tornat a constituir tal i com preveu la seua norma reguladora, ni, conseqüentment, s'havia tornat a reunir. S'obre, doncs, una nova etapa amb la reactivació del Consell de Governs Locals, que respon a la voluntat del Govern "de donar veu al món local i reforçar les institucions més properes a la ciutadania".
 

Composició del Consell de Governs Locals de Catalunya by La muntanya russa on Scribd

 

Participació