​Xavier Faura i els impulsors de Tortosa Sí s'incorporen com a militants d'Esquerra Republicana

Faurà repetirà com a cap de llista i farà tàndem amb l'actual directora territorial d'Igualtat i Feminismes, Mar Lleixà

per Aguaita.cat, Tortosa | 28 de gener de 2022 a les 10:12 |
El president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra, Albert Salvadó i la presidenta de la secció local, Maria Jesús Viña, van donar este dijous la benvinguda als nous militants. | Cedida
El president del Consell Comarcal del Baix Ebre i portaveu del grup municipal d'Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura, i els promotors de la plataforma ciutadana Tortosa Sí s'han incorporat com a militants de la secció local d'Esquerra Tortosa. Així, a més de Faura entre els nous militants republicans hi ha el regidor a l'Ajuntament tortosí, Josep Rima; el número 5 a la candidatura d'Esquerra a les passades eleccions municipals, Pau Galiana; Josep de los Santos, Albert Ferré i Òscar Grau. L'objectiu d'estes incorporacions és enfortir la secció local del partit per preparar la candidatura municipal d'Esquerra Republicana a Tortosa, segons manifesten en un comunicat.

Els impulsors de la plataforma política Tortosa Sí, creada el 2018 i que va concórrer conjuntament amb Esquerra Republicana a les passades eleccions municipals, s'han donat d'alta com a nous militants d'Esquerra Republicana de Tortosa. Concretament, s'han sumat a la militància republicana una desena de persones. "Creixem en militants i seguirem treballant per aconseguir una major implantació d'Esquerra Republicana a Tortosa i els seus pobles per consolidar el projecte republicà i assolir l'alcaldia de la ciutat a les pròximes eleccions", ha dit la presidenta de l'executiva local, Maria Jesús Viña.


L'executiva local traslladarà a l'assemblea de militants, prevista pel pròxim mes de febrer, la candidatura de Xavier Faura com a cap de llista per a les eleccions del 28 de maig de 2023. Així, un cop s'haja pronunciat l'assemblea de militants,  Faura repetirà com a alcaldable d'Esquerra Republicana i farà tàndem amb Mar Lleixà, coordinadora territorial d'Igualtat i Feminismes.  Amb este tiquet electoral, que haurà de ser ratificat per l'assemblea local, els republicans pretenen aconseguir l'alcaldia de la ciutat i consolidar l'hegemonia assolida durant el darrer cicle electoral a les Terres de l'Ebre.

"Espero que la militància republicana em faça confiança per liderar la candidatura i que el 2023 siguem la força majoritària a la ciutat, per formar un govern solvent i dur a terme els canvis en positiu que Tortosa necessita", ha assenyalat Faura, que el 2019 va encapçalar la candidatura com independent.


A les eleccions municipals del 2019, Esquerra va créixer amb nombre de votants a la ciutat, passant d'un 16,75% dels vots el 2015 a un 19,67%.

 

Participació