El Trabucador farà un gran crit d'auxili per denunciar la inacció de les administracions sobre el Delta

El Moviment de Lluita pel Delta de l'Ebre (MOLDE) convoca la ciutadania el proper 27 de març

per Aguaita.cat, La Ràpita | 24 de gener de 2022 a les 10:23 |
L'acte de protesta es va convocar este divendres | Cedida
En el segon aniversari del temporal Gloria, que va inundar més de 3.000 hectàrees d’arrossars del Delta i que va trencar i inundar la Barra del Trabucador, el Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre (MOLDE) ha convocat una mobilització ciutadana que es durà a terme en este mateix indret el proper 27 de març.

Sota el lema ‘Protegim lo Trabucador, Protegim lo Delta’, el Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita, impulsarà una acció que consistirà en construir el signe internacional d’ajuda S.O.S a gran escala i amb l’ajuda de centenars de persones a la zona més propera al pàrquing de la Platja del Trabucador per tal d’aconseguir una imatge de captada amb un dron amb el Trabucador al fons que “es viralitze i evidencie la problemàtica que pateix” este fràgil espai i tot el Delta de l’Ebre.


El MOLDE denuncia “la inacció de les administracions competents” en la defensa “activa i efectiva” del Delta de l’Ebre, ja que dos anys després d’aquell temporal no han executat “ni tan sols les accions d’urgència que ens havien promès”.

El MOLDE continua a l’espera de la deliberació de les al·legacions presentades pel teixit social i institucional del Delta al ‘Plan para la protección del borde litoral del Delta del Ebro’. Mentrestant, però, asseguren que el ministeri per a la Transició Ecològica ha encarregat l’estudi i execució de la delimitació del la vora litoral a l’empresa Tragsatec per gairebé 700.000 euros. “I no només això, si no que tenim constància que hi ha treballadors que a dia d’avui estan visitant finques properes a la línia litoral sense previ permís ni avís als propietaris d’estes mateixes finques”, un fet que el MOLDE, considera “molt greu”.


El Moviment de Lluita pel Delta de l’Ebre reclama apostar “de manera decidida” per la realització d’accions com la gestió de sorres per mitjà de sistemes de dragatge a curt i mitjà termini en algunes zones fortament amenaçades com el Trabucador, l’Illa de Buda, la platja de l’Arenal o la platja de la Marquesa, entre d’altres. Accions que es contemplen al Pla Delta de la Taula de Consens.

 

Participació