Tret de sortida a la programació alternativa de la festivitat de Sant Antoni 2022 a Alcanar

Festa de Sant Antoni a Alcanar
Festa de Sant Antoni a Alcanar | Foto: Aula de Fotografia Alcanar -AFA de la festa de Sant Antoni de l'any 2018
Aguaita.cat
20 de gener del 2022
Actualitzat a les 17:38h
A finals de desembre, la Comissió de Sant Antoni i l'Ajuntament d'Alcanar feien públic que per segon any consecutiu es cancel.lava la celebració de la festa a causa de la situació epidemiològica. "La naturalesa de l'acte i la seua preparació prèvia són incompatibles amb les mesures sanitàries i de protecció que cal seguir per a fer front a la sisena onada de covid-19", detalla Jordi Cervera, regidor de Tradicions de l'Ajuntament d'Alcanar

Per la seua banda, Joan Roig, alcalde d'Alcanar i regidor de Cultura, recorda que "esta festa centenària, molt estimada per la ciutadania, es mereix una celebració, però encara ens trobem en una situació complicada de covid i s'ha hagut de mantenir principalment la modalitat virtual." I un any més, vol mostrar el seu agraïment "als membres de la Comissió de Sant Antoni per la gran feina que desenvolupen i per mantenir viu l'esperit d'este patrimoni immaterial d'Alcanar tan important." 

Des de la ComissióNúria Balada explica que  "malgrat que no podrem celelebrar la festa ballant com ens agradaria, enguany tornem a presentar una programació destinada a tots els públics i que puga distreure sobretot a les famílies confinades que comença avui mateix". 

Programació de Sant Antoni 2022

Avui, dijous 20 de gener, a les 20.00 h els membres de la Comissió de Sant Antoni dedicaran unes paraules a través del Facebook i l'Instagram de la Comissió. 

El divendres 21, a les 19.30 hores, tindrà lloc la retransmissió de l'audiovisual "Un repàs per la Història de Sant Antoni" al Casal Cívic d'Alcanar. 

El dissabte 22, a les 10 hores, s'obrirà un qüestionari a Instagram sobre la festivitat de Sant Antoni, el qual tindrà una durada de 24 hores. A les 19 h es podrà seguir l'emissió en directe de "Cuinem els rotllets saludables de Sant Antoni" amb Núria Balada i la Pubilla de Sant Antoni, Laia González Martí. A la mateixa hora tindrà lloc la retransmissió de l'audiovisual "Un repàs per la Història de Sant Antoni" al Casal Cívic. 

A les 21 hores del mateix dissabte es podrà seguir a través del Facebook i l'Instagram de la Comissió l'obra "Mascles" del Grup de Teatre Gresol.

El diumenge 23, a les 4 del matí, ja es podrà veure el vídeo de la Despertada i del Ball de Sant Antoni al Facebook de la Comissió. A les 11.30 h tindrà lloc la benedicció virtual dels animals a càrrec del mossèn Emili. Des de la Comissió s'anima tothom a fer una fotografia divertida al vostre animal i penjar-la a les xarxes socials!

La setmana següent, el divendres 28 de gener a les 19 hores tornarà a fer-se la retransmissió de l'audiovisual "Un repàs per la Història de Sant Antoni" al Casal Cívic. 

El dissabte 29, es podrà a tornar a gaudir de la mateixa retransmissió. Finalment, a les 21 h, es publicarà el vídeo "Recull de la història de Sant Antoni" a l'Instagram i el Facebook de la Comissió.