La llar d'infants la Gruneta d'Amposta obre una nova aula per a nadons menors d'un any

Destinada a infants menors d’un any, permetrà la reobertura d’un espai que es va tancar l’any 2013 per falta d’alumnat

Nova aula per a nadons menors d'un any de la Gruneta d'Amposta
Nova aula per a nadons menors d'un any de la Gruneta d'Amposta | Cedida
Aguaita.cat
14 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:11h
La llar d’infants La Gruneta d'Amposta ha estrenat una nova aula amb capacitat per a vuit infants menors d’un any. Este mes de gener ja hi ha tres infants matriculats per al nou espai, mentre que hi ha la previsió que tres més comencen al febrer. "Apostem per l’educació infantil de primer cicle perquè, a més de contribuir en el desenvolupament i l’educació dels infants, facilita la conciliació familiar", exposa la regidora d’Educació, Núria Marco. A l’inici del curs les llars d’infants municipals van rebre moltes peticions a les quals no es va poder oferir plaça perquè les aules de bebès dels dos centres estaven completes, per la qual cosa des de l’Ajuntament es va valorar la demanda de famílies amb nadons en esta franja d’edat per obrir la nova aula.

Segons Marco, "s’ha escollit La Gruneta perquè era on disposàvem d’espai físic per habilitar este servei". Així, la incorporació d'este espai a La Gruneta significa la recuperació d’una aula que va tancar el curs 2013-14 per falta d’alumnat. De la mateixa manera, també ha suposat la contractació d’una tècnica d’educació infantil a jornada completa.

Amposta disposa de dues llars d’infants públiques on s’ofereix a la ciutadania 190 places que es distribueixen en tres grups d’edat: bebès (zero a un any), mitjans (un any) i grans (dos anys). Des del consistori, el curs passat ja es van introduir millores al servei de les llars d’infants amb la contractació de monitores de menjador, una tasca que fins llavors assumien les educadores.

En la mateixa línia, este curs també s’ha reestructurat l’organització de l’equip recuperant la figura d’una directora i incorporant dues coordinadores pedagògiques. "Des del principi de la pandèmia, tot i que hem hagut de reduir els horaris, les dues llars d’infants han seguit oferint els serveis habituals, sense renunciar als serveis de menjador i anglès. Fem una aposta clara per mantenir un servei que considerem essencial per a les famílies d’Amposta, ampliant a més l’oferta de places públiques en llars d’infants", conclou la regidora d’Educació.