13
de gener
del
2022
Actualitzat
a les
17:45h
LaDenominaciód'OrigenProtegidaTerraAlta celebra dilluns la segona edició del GastroOli a l'EspaiMercatdelaBoqueria de Barcelona. La jornada promou i difon els olis novells de la comarca, amb l'oli verge extra de la varietat Empeltre com a producte estrella. La trobada està concebuda per als professionals de la cuina amb sessions de showcooking, enguany sense públic, però que es retransmetranendirecte per Youtube. Hi participa el gastrònomPepNogué, els cuinersdelrestaurantMiravalldeBatea, i GesamíCaramés, presentadora del programa CuinesdeTV3. La DOPOliTerraAlta va ser triomfadora amb 5guardons de les diferents categories als PremisCDOdeReus.
Les sessions gastronòmiques i culinàries "serviran per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre els coneixements per millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector gastronòmic del territori". Hi participaran les escoles d'hostaleria i turisme de Catalunya.
La DOP Oli Terra Alta promocionarà la seua singular varietat Empeltre, ja que és l'única DOP catalana que té aquesta varietat. L'11% de la producció mundial d'Empeltre es concentra a la comarca ebrenca.
Les sessions gastronòmiques i culinàries "serviran per estimular la innovació, promocionar la cultura alimentària, recopilar i difondre els coneixements per millorar la competitivitat dels professionals i les empreses del sector gastronòmic del territori". Hi participaran les escoles d'hostaleria i turisme de Catalunya.
La DOP Oli Terra Alta promocionarà la seua singular varietat Empeltre, ja que és l'única DOP catalana que té aquesta varietat. L'11% de la producció mundial d'Empeltre es concentra a la comarca ebrenca.