POLICIAL

Joan Carles de la Monja, nou cap dels Mossos a les Terres de l'Ebre

Vicenç Lleonart liderarà el cos policial al Camp de Tarragona

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre | 11 de gener de 2022 a les 09:22 |
El nou cap dels Mossos a les Terres de l'Ebre, Joan Carles de la Monja, en una foto d'arxiu | ACN / N. Torres
Després del nomenament de comissari Josep Maria Estela com a cap dels Mossos d'Esquadra i de la presentació inicial de la nova Prefectura, este dilluns s’han fet efectius diferents canvis en l’estructura de comandament de la Policia de la Generalitat. En este sentit, s'ha fet públic que serà l'intendent Vicenç Lleonart qui liderarà la regió policial del Camp de Tarragona a partir d'ara, mentre que a les Terres de l'Ebre serà Joan Carles de la Monja.

Actualment Vicenç Lleonart era el cap de la Regió de Terres de l’Ebre, mentre que l'intendent Joan Carles de la Monja era el subcap de la Regió de Metro Sud, a Sant Feliu de Llobregat. A l'estiu del 2015 de la Monja va assumir el càrrec de director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona. En este lloc va romandre fins al 13 de juliol de 2020, quan va deixar el càrrec per petició pròpia.


A nivell global, la cúpula amb major presència de dones de la història, acostant-se a l’objectiu de la legislatura de com a mínim la meitat de dones als comandaments. Esta reestructuració implica canvis que afecten 31 comandaments, 14 provinents del territori i 17 que estaven destinats als serveis centrals. Dels 31 comandaments, 7 són comissaris, 19 són intendents i intendentes i 5 són inspectors i inspectores.


 
El relleu és també generacional: la mitjana d’edat canvia de 56 a 50 anys a la prefectura i de 55 a 49 anys a la direcció estratègica, mentre que la mitjana d’edat entre el grup de comissaris és de 57 anys.
 

 

Participació