Movem Tortosa veu «motius partidistes» en la decisió d'ERC de no donar suport a una moció de censura

Acusen els republicans d'escudar-se en "l'estabilitat" per evitar un govern encapçalat pel principal grup de l'oposició

Jordi Jordan, portaveu de Movem a l'Ajuntament de Tortosa.
Jordi Jordan, portaveu de Movem a l'Ajuntament de Tortosa. | Cedida
Redacció
10 de gener del 2022
Actualitzat a les 16:20h
Movem Tortosa ha lamentat l'anunci d'ERC de no donar suport a una moció de censura per desbancar l'alcaldessa, Meritxell Roigé, després de la seua derrota en la qüestió de confiança de dimecres passat. Tot i assegurar que la decisió no resulta "una sorpresa", el portaveu municipal de la formació, Jordi Jordan, ha recordat que és la "tercera vegada" des de 2015 que els republicans rebutgen donar el pas de "formar un govern progressista ". Una estratègia, considera la formació en un comunicat, que s'ha pres per "motius estrictament partidistes que no tenen res a veure amb els interessos generals de la ciutat" i, més concretament, per "evitar un govern encapçalat per Movem Tortosa excusant-se en una hipotètica falta d'estabilitat".

Jordan ha apuntat que després que l'any 2015 el llavors portaveu municipal d'ERC rebutgés esta possibilitat, en les dues últimes ocasions -2019 i este 2022- ha estat ja l'actual cap de llista, Xavier Faura, qui ha acabat tacant la porta. Un acord, en canvi, que sí que ha funcionat al govern del Consell Comarcal del Baix Ebre, on Movem dona suport al govern republicà del mateix Faura.

Per a Movem, la interpretació de tot plegat és clara: "S’ha evidenciat una vegada més que el canvi polític a la nostra ciutat per construir una alternativa en positiu seria factible si hi ha hagués una voluntat real per fer-lo possible per part d’ERC, que a diferència de la resta de grups de l’oposició, està actuant amb tacticisme i partidisme per evitar un govern encapçalat per Movem Tortosa, excusant-se en una hipotètica falta d’estabilitat".

Per contra, consideren que en les reunions mantingudes amb els diversos grups municipals han constata que hauria estat "factible aprovar uns pressupostos amb propostes compartides com els terrenys de l’hospital o la llar d’infants pública, entre altres, que haguessen donat estabilitat fins al final del mandat" a un govern alternatiu al de Junts per Tortosa i PSC.

"Com a primer grup d’esquerres i alternativa de govern a la nostra ciutat, continuarem treballant fent una oposició responsable i constructiva pel bé de la nostra ciutat com ja vam fer la passada legislatura, i continuarem oferint fins al final de mandat a ERC i a totes les forces polítiques de l’oposició, el canvi que la majoria de la ciutadania va demanar a les urnes al 2015 i al 2019 i que Tortosa mereix", ha manifestat Movem Tortosa en el comunicat.

També han subratllat el compromís de seguir treballant "per oferir un projecte de ciutat alternatiu i més ambiciós a les properes eleccions, tenint en compte la renúncia feta per ERC i PSC al canvi", tot argumentat que com a "força progressista més votada en les últimes eleccions municipals" no renuncien a l'aspiració "urgent" d'un canvi de govern, després de 14 anys amb el mateix partit al capdavant de l’Ajuntament, "amb noves idees i nous projectes per rellançar la ciutat".