ERC assegura que l'arimètica «fa inviable» un govern alternatiu a Tortosa

L'executiva d'Esquerra Tortosa ha descartat sumar-se a una moció de censura

Regidors d'Esquerra Republicana-Tortosa Sí este dilluns en roda de premsa
Regidors d'Esquerra Republicana-Tortosa Sí este dilluns en roda de premsa | Cedida
Aguaita.cat
10 de gener del 2022
Actualitzat a les 12:01h
El grup municipal d'Esquerra Republicana-Tortosa Sí ha explicat este dilluns el seu posicionament davant un hipotètic govern alternatiu, després que l'alcaldessa Meritxell Roigé perdés el passat dia 5 la qüestió de confiança.

Esquerra Tortosa s'ha reunit amb Movem, principal grup de l'oposició, per buscar una fórmula que que garantisca "un govern sòlid i progressista", amb una majoria àmplia, però "sense la col·laboració del PSC l'aritmètica ho fa inviable". Tot i que la CUP i Ciutadans han manifestat el seu suport a una moció de censura, no s'incorporarien a un possible govern alternatiu, per la qual cosa es formaria un govern de només nou regidors, cinc de Movem i quatre republicans.

"Des d'Esquerra Tortosa no estem pel canvi de cadires, sinó que volem un canvi en positiu per Tortosa", ha assenyalat el portaveu del grup d'Esquerra Republicana-Tortosa Sí, Xavier Faura, que ha avançat que mentre l'aritmètica no permeta formar un govern estable, per coherència política, Esquerra no se sumarà a una moció de censura.

Després de reunir-se amb els representants de Movem, l'executiva d'Esquerra Tortosa ha descartat sumar-se a una moció de censura "perquè no hi ha possibilitat de formar una majoria sòlida que permeta crear un govern fort que impulse les iniciatives necessàries per marcar un canvi de rumb en positiu a la política municipal". "Un govern d'Esquerra i Movem suma nou regidors, necessitaria sempre el vot favorable de Ciutadans i la CUP per assolir la majoria i només cal revisar les seues votacions per constatar la seua diferència ideològica, amb votacions completament oposades", ha dit Faura.

Esquerra Tortosa ha recordat que fa just dos anys, juntament amb Movem, van intentar construir una alternativa de govern amb el PSC, però els socialistes van optar per fer de 'crossa' del PDeCAT. Ara, el PSC no pot sumar-se a una moció de censura perquè ha votat favorablement el pressupost i la qüestió de confiança.

Pel que fa a la qüestió de confiança, Esquerra Tortosa ha recordat que va rebutjar-la per la manca de transparència del govern de Meritxell Roigé i l'increment de l'endeutament municipal. "És la primera vegada que un alcalde de la ciutat és incapaç de configurar una majoria estable per governar i aquesta incapacitat l'alcaldessa la va voler resoldre promovent una qüestió de confiança", ha assenyalat el portaveu del grup d'Esquerra.

Una confiança que el govern de Meritxell Roigé no ha assolit per la seua incapacitat de teixir aliances i buscar complicitats que afavoreixen els grans acords en benefici de la ciutat. "L'única reacció de l'alcaldessa és el victimisme, no assumeix el fracàs de la qüestió de confiança com a principal responsable del govern municipal", ha conclòs Faura.