Detectats més de 70 positius entre el personal sanitari ebrenc

L'atenció primària ebrenca rep entre 1.200 i 1.300 visites diàries relacionades amb la covid

L'hospital de la Santa Creu de Jesús, en una imatge d'arxiu
L'hospital de la Santa Creu de Jesús, en una imatge d'arxiu | S.B.
S.B.
04 de gener del 2022
Actualitzat a les 19:15h
Els efectes de la sisena onada de la covid s’estan dixant notar amb força des del punt de vista epidemiològic i també té conseqüències notòries en l’aspecte assistencial. L’atenció primària ebrenca està “molt tensionada”, atenent entre 1.200 i 1.300 visites diàries relacionades amb la covid, segons ha destacat el director dels serveis territorials de Salut, Joan Nin, en declaracions als mitjans de comunicació. Especialment “preocupant” resulta la situació entre el personal sanitari, amb uns 70 positius que afecten este col·lectiu al territori, dels quals una vintena a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, segons Nin. A l'hospital de Jesús hi ha actualment 23 pacients ingressats amb coronavirus, mentre que al Verge de la Cinta n’hi ha este dimarts 27, dels quals 12 estan ingressats a la Unitat de Cures Intensives.

Que la situació és “complicada i tensa”, segons l’ha descrit Nin, en dona idea el fet que entre el 23 i el 29 de desembre s’han diagnosticat al territori 2.500 casos de covid, s’han fet 4.100 proves PCR en estos sis dies i 8.300 tests d’antígens.

Les autoritats sanitàries insistixen en la necessitat de mantindre els espais interiors ventilats, evitar la interacció social, rentar-se les mans sovint i vacunar-se. Sobre les vacunes ha apuntat que entre hi ha uns 1.800 xiquets i xiquetes d’entre 5 i 11 anys amb la primera dosi de la vacuna, 122.000 adults al territori que han rebut la pauta completa i es va aplicant la tercera dosi progressivament en les franges d’edat determinada. La sisena onada, segona ha apuntat, encara va de pujada al territori, on este dimarts s’han diagnosticat 462 casos més.