Trenta-quatre xiquets podran fer ús del menjador social infantil d'Amposta este estiu

L'Ajuntament apuja a 6.000 euros la quantia que destina al servei durant els mesos de juliol i agost

per Redacció , Amposta, 30 de juny de 2014 a les 16:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Amposta ha augmentat este estiu en 2.000 euros la quantia que va destinar l’any passat per oferir el servei de menjador social infantil als xiquets i xiquetes que durant el curs es beneficien dels menjadors escolars. Així, l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament destinarà enguany 6.000 euros a garantir durant els mesos de juliol i agost l’àpat principal de 34 infants de la ciutat.

Davant les circumstàncies de precarietat econòmica de les famílies que són usuàries dels serveis socials de l’ajuntament i donat que els menjadors escolars deixen de funcionar durant les vacances d’estiu, la regidoria de Serveis Socials, en coordinació amb els centres escolars, ha detectat quins infants estan en risc de no tenir garantit un àpat principal al dia durant el juliol i l’agost.


Un cop detectats els casos, que afecten a 34 criatures d’edats compreses entre 1 i 14 anys de 16 famílies de la ciutat, la regidoria ha establert un menjador social infantil que estarà ubicat a l’Escola Soriano Montagut i comptarà amb la col·laboració de l’Hospital Comarcal, que subministrarà els dinars que seran nutricionalment complets. El servei es completarà amb la contractació de dos monitors de lleure per tenir cura de les criatures i del correcte funcionament del menjador. A més, s’han realitzat petites obres d’adequació del menjador de l’escola per millorar el servei.

Tal com ha explicat la regidora de Serveis Socials, Laia Subirats, el menjador es posa en funcionament per evitar “que hi haja xiquets que durant els mesos de vacances no tinguen una alimentació adequada i puguen tenir risc de malnutrició”.


La regidora ha recordat que a través de les entitats que donen ajudes alimentàries a altres famílies amb dificultats econòmiques es proporcionarà també un reforç en els lots d’aliments per suplir les mancances dels menjadors escolars.
 

 

Participació