Móra la Nova aprova un pressupost de 3,8 MEUR per al 2022

El pressupost contempla 250.000 euros, a demanar a través d’un crèdit bancari, per al projecte i la construcció del nou edifici de l’Institut Escola 3 d’Abril

Façana de l'Ajuntament de Móra la Nova. | S.B.
per Redacció, Móra la Nova | 3 de gener de 2022 a les 17:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de gener de 2022 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Ple de l’Ajuntament de Móra la Nova ha aprovat el pressupost municipal del 2022 amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció del PSC i el vot en contra de Junts per Móra la Novaa.

Els comptes són de 3.810.000 euros, lleugerament inferiors als de l’any anterior. “Són uns pressupostos on no ens podem permetre massa alegries perquè realment és un any on no hi ha subvencions per part de les institucions. Tenim unes obligacions i toquem de peus a terra. Sí que és cert que dins de les limitacions pressupostàries fem càrrec a totes les obligacions que tenim com a Ajuntament”, ha explicat l’alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné.


La partida d’inversions més destacada és de 35.000 euros i es destina als pressupostos participatius. “Volem que siguen els moranovencs i les moranovenques qui decidisquen on va adreçada esta inversió”, ha fet èmfasi Moliné. La votació dels pressupostos està prevista pel dia 12 de febrer.

Els comptes també preveuen una inversió de 30.000 euros pel Museu del Ferrocarril, ja que des del govern municipal es creu que este equipament és una eina essencial per al rellançament del turisme i l’economia local. També s’invertiran 20.000 euros en la construcció d’un nou skate parc, ja que l’actual s’haurà d’enderrocar per donar espai al nou institut escola.


Pel que fa a altres partides, hi ha una de 140.000 euros per a subvencions a totes les entitats del municipi i ajuts a l’ocupació i a l’educació, entre altres. Esta partida ha augmentat perquè el nombre d’associacions ha crescut.

El pressupost municipal també contempla 250.000 euros, a demanar a través d’un crèdit bancari, per al projecte i la construcció del nou edifici de l’Institut Escola 3 d’Abril, tal com es va comprometre el consistori amb el Departament d’Educació.

La principal obra que es farà aquest 2022 és la de la rehabilitació del carrer Rafel de Casanoves valorada en 380.000 euros, però esta intervenció està inclosa en una partida dels pressupostos del 2021 que no es va poder acabar d’executar per culpa de la pandèmia.

 

 

Participació