Els olis de la DOP Terra Alta, protagonistes dels Premis CDO 2021

Els olis terraltins obtenen 5 guardons que premien els millors olis d'oliva verge extra de les DOP de la demarcació

per Aguaita.cat, Reus | 23 de desembre de 2021 a les 09:47 |
La DOP Oli Terra Alta obté cinc guardons en els premis convocats per la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus | Cedida
La DOP Oli Terra Alta obté cinc guardons de la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament de Reus on es premien els millors olis d'oliva verge extra de les DOP de la demarcació amb el Centre de Desenvolupament de l'oli (CDO) de Reus. La qualitat dels olis d'oliva verge extra de les denominacions d'origen protegides (DOP) de la demarcació s'ha vist recompensada, un any més, amb els Premis CDO que atorga el Centre de Desenvolupament de l'Oli, gestionat per l'Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona.

Enguany, la Terra Alta ha estat la protagonista dels guardons, que han anat a mans de les cooperatives i molins particulars Agrícola i Secció de Crèdit Sant Josep de Bot (Premi afruitat verd amarg). En estes mateixes categories han obtingut un accèssit els olis d'Identitat Extra Virgin Olive Oil d'Horta de Sant Joan (accèssit afruitat verd amarg); de Vallespí Vidal - La Gaeta, de Vilalba dels Arcs (accèssit afruitat verd dolç), i de la Cooperativa Agrícola i Secció de Crèdit Terra Alta de la Pobla de Massaluca (accèssit afruitat madur).


El lliurament dels premis, que enguany arriben a la 15a edició, ha inclòs un reconeixement a l'oli afruitat verd amarg de l'Escola Agrària de Gandesa (Terra Alta), i una menció entranyable per al qui va ser president de la DOP Baix Ebre - Montsià, Jaume Roé, finat al febrer d'enguany. L'acte va tenir lloc divendres, 17 de desembre al Palau Bofarull de la Diputació a Reus i va ser presidit per la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, i per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, a més de comptar amb l'assistència d'altres autoritats i representants del sector. El Centre de Desenvolupament de l'oli, gestionat per les àrees de Medi Ambient de l'Ajuntament de Reus i de la Diputació de Tarragona, treballa per al reconeixement, promoció i posada en valor de la cultura de l'olivera, mitjançant diferents iniciatives que es duen a terme al llarg de l'any. 

 

Participació