coronavirus

El certificat Covid per entrar a restaurants, gimnasos i residències es reactivarà el divendres

Argimon assegura que per ara no estan previstes noves restriccions malgrat que hi haurà un increment dels contagis en les pròximes dues setmanes

per Sara González, Barcelona, Catalunya | 29 de novembre de 2021 a les 19:34 |
Un client valida el passaport Covid a l'entrada d'una cafeteria | Adrià Costa
El certificat Covid obligatori per poder accedir a bars i restaurants, gimnasos i residències es reactivarà el divendres. Així ho ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una roda de premsa convocada d'urgència. L'obligatorietat del passaport de vacunació per entrar en aquests establiments es va suspendre el divendres passat per un col·lapse en el sistema informàtic per descarregar el document. Davant d'aquesta situació, el Govern deixarà un marge fins divendres perquè els ciutadans es puguin descarregar el certificat de forma esglaonada i guardar-lo.

En la darrera setmana, dos milions de persones han obtingut el certificat a través de l'aplicació de La meva salut. Amb tot, des de que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va avalar l'ampliació del requisit el passat dijous, l'allau de peticions va provocar la saturació del sistema informàtic. Argimon ha explicat que els pròxims dies abans de divendres han de servir perquè tothom se'l pugui descarregar amb tranquil·litat -l'aplicació pot suportar una concurrència de fins a 6.000 entrades al minut- i perquè aquells que tenen dificultats per obtenir-li puguin ser ajudats per familiars i amics. El certificat no caldrà als menjadors dels centres de treball ni de l'àmbit escolar i universitari i serà exigible a partir dels 13 anys. 


Tot i això, el conseller ha admès que el certificat Covid és una mesura que no està prou testada per saber si és eficient a l'hora de controlar la pandèmia. "No tenim recorregut per saber si el certificat serà una eina útil", ha dit Argimon, que ha puntualitzat que en aquests moments Catalunya va amb tres setmanes de retard respecte les xifres de contagi que hi ha a Dinamarca. Tant en aquest país com a França, ha explicat, ja fa temps que es va imposar el passaport com a mesura per incrementar la vacunació. En canvi, ha explicat que a Catalunya no s'aplica per incrementar la vacunació, cosa que no vol dir que se celebri que ho provoqui, sinó per veure si és eficaç per controlar la transmissió.

"Hem de ser humils, estem en situació d’assaig-error. Volem evidències, però les evidències es van generant poc a poc", ha assegurat. En aquest sentit, ha subratllat que la mascareta, la ventilació i la distància entre persones continuen sent les mesures de prevenció més eficaces encara que s'estigui vacunat. Més informació en uns minuts.

Altres notícies que et poden interessar


​​​

​​​
​​​

 

Participació