Lliurament de les beques Dr. Ferran 2021 per a la investigació biomèdica a l'Ebre

Es van lliurar dues beques i dos accèssit per donar suport econòmic a projectes de recerca en salut de grups d’investigació en biomedicina de les Terres de l’Ebre

Lliurament de les beques Dr Ferran ahir, a Tortosa
Lliurament de les beques Dr Ferran ahir, a Tortosa | ICS Ebre
Aguaita.cat
26 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:41h
L’acte de lliurament de les bequesDr. Ferran2021 va tenir lloc, ahir per la tarde, a la sala d’actes de la seu corporativa de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, i va ser presidit per MònicaRipoll, 3atinentd’alcaldedeTortosa, acompanyada del JoanNinCervera, director dels ServeisTerritorials deSalut de les Terresdel’Ebre, i  RamonBosch, president de la FundacióDr. Ferran.

Primerament, Fernando Adam Sempere, metge odontòleg i expert en la figura del Dr. Ferran i Clua, va fer una conferència magistral sobre la figura del Dr. Ferran titulada “Ferran: La recerca en l’etapa tortosina. Interrogants i controvèrsies científiques o alienes.”

Seguidament, la tresorera de la Fundació, Marie-France Domenech Spanedda, va fer l’acta de la Fundació.

Esvanlliurarduesbeques i dosaccèssit per donar suport econòmic a projectes de recercaensalut de grupsd’investigació en biomedicina de les Terresdel’Ebre. Les beques són de 3.000 € i els accèssits són de 1.500 €.

La Fundació Dr. Ferran d’investigació biomèdica és una entitat sense ànim de lucre arrelada a les Terres de l’Ebre, que promociona projectes i grups de recerca en biomedicina. Anualment fa una convocatòria de beques i organitza l’acte de lliurament d’aquestes beques als millors projectes presentats.

A la convocatòria de Beques Dr. Ferran 2021 es van presentar un total de 5 projectes de recerca dels quals s’han premiat els que s’exposen tot seguit.

BecaDr. Ferran2021almillorprojected’Investigaciópresentatperungrupemergent, de3.000 €, patrocinadaperlaClínicaTerresdel’Ebre i l’HospitaldelaSta. Creu.

Projecteguanyador: “Usode la imagenhiperespectralcomofactorpronósticodelarecaídadebidoametástasisadistanciaencáncerdemama”. La investigadora principal d’este projecte és EstherSaurasColón, del Grup d’Investigació en Patologia Oncològica i Bioinformàtica de l’HTVC, i els investigadors col·laboradors són: Montserrat Llobera Serentill, Valeri Rodriguez Guzmán, Leyre Rodrigo Hernanz, Daniel Mata Cano, Antonio Rizo Barrios, Gustavo Marrero Callicó, Himar Fabelo Gómez, Laura Quintana Quintana, Raquel León Martín, Samuel Ortega Sarmiento, Carlos López Pablo, Marylène Lejeune.

BecaDr. Ferran2021almillorprojected’Investigaciópresentatperungrupd’inici, de3.000, patrocinada perl’empresaAlfasigmaEspaña

Projecteguanyador: “Laplanificació3Denlescirurgiesdegeneratives delacolumnalumbar”. L’investigador principal d’este projecte n’és JoséMiguelMolinaMárquez, de la unitat de Raquis del servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’HTVC, i els investigadorscol·laboradors són: JulioNogalesLópez, ÉricBarredaPrades, EsterComellasMiralles, RubénVicianaAbad, CarlosRuizMoliner.

Addicionalment, atesa la qualitat científica dels projectes presentats, el Patronat de la Fundació Dr. Ferran va acordar atorgar dues beques accèssit més.

Una becaaccèssit de 1.500 al projecte d’investigació per un grup emergent amb la segona millor puntuació, patrocinadaperl’empresaQuímicaClínicaAplicada.

Projecte: “Disseny i provapilotd’uninstrumentd’avaluaciódelatransferència de pacientscríticsenurgències emergències”. La investigadora principal n’és RuthTortosaAlted de la unitat de CuresIntensivesdel’HTVC i els investigadors col·laboradors són: SílviaReverté Villarroya, MartaBerenguer Poblet, EstrellaMartínez Segura, GasparMasdeu Eixarch, InmaLleixà Benet, RebecaFerréFelipo, MontserratAlcoverro Faneca.

I una altra becaaccèssitde1.500 € al projecte d’investigació per un grup d’inici amb la segona millor puntuació, patrocinada per l’empresaAgrícoladelCampSantaBàrbara i el grupLlambrich.

Projecteguanyador: “Valoraciódel’impactedelesvideotrucadesenelsfamiliarsdepacientsingressatsenunaunitatCOVID-19d’atenció intermèdia.” L’investigador principal n’és Daniel Colprim Galcerdan de la unitat de subaguts/COVID-19 de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús-Tortosa i els investigadors col·laboradors són: Mireia Adell Lleixà, Salvador Puchades Barreda, Wendy S. Sarmiento Holguin, Elisa Mulet Aloras, Francesc Riba Porquet.

L’acte va concloure amb una actuació musical a càrrec d’Artur Gaya i Sergi Trenzano.
 

L'actuació de Arturo Gaya i Sergi Trenzano va cloure l'entrega de les beques per investigar en Salut al Territori Foto: ICS EBRE