El PSC de Tortosa critica el pressupost del govern català i exigix una partida per redactar el projecte de nou hospital

L’executiva i l’assemblea de l’Agrupació Local socialista denuncien la "manca de sensibilitat" envers Tortosa i les Terres de l’Ebre davant la proposta de pressupostos

per Redacció, Tortosa | 25 de novembre de 2021 a les 16:30 |
Enric Roig. | Cedida
L’executiva i l’assemblea de l’Agrupació Local del PSC de Tortosa han denunciat públicament en un comunicat “la manca de sensibilitat” del govern català envers Tortosa i les Terres de l’Ebre davant la proposta de pressupost per a 2022.

Els òrgans dels socialistes de Tortosa lamenten que la proposta de pressupost presentada “no respon a les necessitats reals del territori” i, en especial, de Tortosa pel que fa al problema amb l’hospital, ja que no inclou cap partida d’inversions destinada al projecte del nou hospital, “el que demostra la manca de voluntat del govern català per resoldre esta mancança tan reivindicada per la ciutadania i per diferents col·legis professionals, entitats i institucions”, afirma el primer secretari socialista, Enric Roig.


“Creiem que Tortosa no es mereix este tracte i que, esta manca de sensibilitat per part d’un govern que en les darreres setmanes ja ha demostrat que no té gens clar com abordar la manca d’un nou hospital a Tortosa, es transcriu en la inexistència d’inversions per fer-ho realitat”, sosté Roig. De fet, les úniques inversions que contempla el pressupost per a sanitat a Tortosa són  938.500 euros destinats a mobiliari, equips informàtics i maquinària de l’Hospital Verge de la Cinta.

Pel que fa a les d’inversions a Terres de l’Ebre, els socialistes exposen que representen únicament un 2,1% del total d’inversions previstes, “el que ens dixa, una vegada més, a la cua de tota Catalunya. I, tot i que el pressupost per a Terres de l’Ebre és un 2,1% superior al de 2020, queda esvaït davant el 17% d’increment total”, ha explicat Roig.


“Demanem al Govern de la Generalitat que s’ho repense i que reface el pressupost incrementant la inversió a l’Ebre i incloent partides per a un nou hospital perquè no volem ser una regió sanitària de segona i no ens mereixem esta discriminació”, ha reblat Roig.

Tanmateix, com a portaveu del Grup Municipal, Roig ha refermat que, “si el govern de la Generalitat aposta pel nou hospital, que és el hauria de fer, des de l’Ajuntament de Tortosa es procedirà a facilitar la seua ubicació. Ara per ara lo primer és la decisió de fer un nou hospital i de disposar d’una partida per la redacció del projecte”.

 

Participació