​L'Associació Nuclear Ascó-Vandellós II manté oberta la investigació sobre l'accident laboral d'este dimecres

L'ANAV "lamenta profundament" l'incident, que va causar la mort d'un treballador

Una imatge de la xemeneia d'Ascó
Una imatge de la xemeneia d'Ascó | ACN
Aguaita.cat
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:08h
L'Associació Nuclear Ascó-Vandellós II (ANAV) manté oberta la investigació sobre l'accident laboral ocorregut este dimecres a la tarda a la planta d'Ascó, on un bomber de la planta nuclear va resultar mort i tres treballadors més ferits lleus per una fuita de diòxid de carboni (CO2), que “no ha compromès la seguretat de la instal·lació ni el medi ambient”, segons l'ANAV.

En un comunicat, l'ANAV "lamenta profundament" l'accident i afirma que s'uneix al dolor de la família del treballador mort.

El treballador mort, un bomber intern de la central, es trobava, juntament amb tres tècnics més del servei de manteniment, realitzant tasques de manteniment del sistema contra incendis de l'edifici de control emmarcades en la 28a Recàrrega de Combustible de la central.

Durant estos treballs, es va produir una descàrrega de diòxid de carboni que va afectar estos treballadors, causant la mort d'un d'ells i afectació lleu als altres tres, que van ser atesos a la central i traslladats posteriorment a l'Hospital de Móra d'Ebre per a realitzar proves complementàries.

Segons han informat fonts dels Bombers de la Generalitat, l'accident va tenir lloc en una zona no vinculada a l'activitat radiològica de la central, sinó en una altra zona on uns operaris feien tasques de manteniment del sistema contra incendis de les instal·lacions.

Set dotacions dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar al lloc de l'incident, juntament amb 4 dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).