Diverses localitats de l'Ebre ja acumulen al voltant de 150 litres de pluja a l'inici del temporal

Se suspenen les classes a Alcanar i al Poblenou del Delta

Desenes de carrers de Deltebre han quedat inundats pel pas de la llevantada
Desenes de carrers de Deltebre han quedat inundats pel pas de la llevantada | Cedida
Aguaita.cat
23 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:16h
Diverses estacions meteorològiques automàtiques (EMA) de les Terres de l'Ebre ja superen o s'apropen als 150 litres per metre quadrat de pluja acumulada durant este dimarts arran del temporal.

Es tracta del Perelló, amb 154,9 mil·límetres, i els Alfacs, amb 143. Aldover, amb 123, l'Aldea, amb 114, i Amposta i Mas de Barberans, amb 110, també superen els 100 litres. Altres localitats de la zona s'apropen als 100 mil·límetres, com Tivissa, amb 97, Alcanar, amb 95, Horta de Sant Joan, amb 89 i Ulldecona, amb 77.

Fins poc abans de les 12 del migdia el telèfon d'emergències 112 havia rebut 94 trucades relacionades amb el temporal de pluja, la majoria de les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona. De fet, 45 trucades, el 48% són de la comarca del Baix Ebre, i més concretament, 24 són de la seva capital, Tortosa. La segona localitat amb més trucades, 22, és Roquetes, a la mateixa comarca i també Deltebre.

De fet, de Deltebre arriben algunes de les imatges més impactants de la llevantada. Amb molts carrers inundats. Fonts del consistori apunten que en les properes hores s'avaluaran possibles danys. 

La segona comarca amb més trucades ha estat el Montsià, amb 28, amb localitats com Santa Bàrbara i La Galera, amb 9, 7 i 7 respectivament. El Tarragonès i el Baix Penedès han registrat deu i cinc trucades, i ja hi ha alguna trucada del Gironès i el Barcelonès.
 

Cotxe atrapat a la C-12 al seu pas per Tortosa Foto: Joel Durà (@joelduraports)


El temporal ha provocat inundacions i esllavissades que han tallat diverses carretes.

Segons ha informat Trànsit,  la C-12 a Tortosa ja ha pogut ser reoberta després de romandre tallada durant tot el matí d'este dimarts. També s'ha reobert la T-340 a Camarles, que estava tallada per inundacions. Per contra, la TP-3311 entre Santa Bàrbara i la Galera segueix tallada en tots dos sentits, igual que la TV-3421 a Roquetes.
 

Carretera TV-3421 tallada pel desbordament d'un barranc Foto: Diputació de Tarragona


També s'han tornat a veure imatges impactans, com la baixada del barranc pels carrers de Santa Bàrbara o també la baixada del barranc de les Cases d'Alcanar, on just al Setembre es vivia un temporal catastròfic.
 
 
Classes suspeses a Alcanar i Poblenou

Els Serveis Territorials del Departament d’Educació a les Terres de l’Ebre han suspès les classes d'este dimecres, de forma preventiva, als municipis d’Alcanar i al nucli de Poblenou del Delta, a Amposta, arran de les fortes pluges.

Amb tot, l’escola Joan Baptista Serra d’Alcanar estarà oberta durant les hores lectives per atendre qualsevol incidència. En el cas de Poblenou, ha afectat dotze infants que s'han quedat sense classes. El Consell Comarcal del Montsià també ha suspès la ruta escolar entre Godall i la Galera per anar a l’institut de Santa Bàrbara a causa del temporal.
 

Barranc a les Cases d'Alcanar Foto: @Cutxamande