coronavirus

Com pots obtenir el certificat Covid

És obligatori per viatges a l'estranger, discoteques i casaments; i aviat es podria estendre a més sectors

per Aguaita.cat, Terres de l'Ebre , Catalunya | 18 de novembre de 2021 a les 17:35 |
Un usuari mostra el seu certificat Covid a l'entrada d'una discoteca de Barcelona. | ACN
S'apropa el moment en què caldrà presentar el passaport de vacunació per accedir a bars i restaurants, entre altres espais. Per això un dubte recurrent és com aconseguir el certificat Covid, que inicialment servia per viatjar a l'estranger i ara és obligatori també per entrar als locals d'oci nocturn, a les sales de concerts i als salons de banquets quan se celebren casaments i altres celebracions amb ball.

Per obtenir aquest document cal accedir al portal de La Meva Salut, l'oficial del Departament de Salut, i descarregar-se'l. Qui no té usuari en aquesta eina pot sol·licitar l'alta a través d'aquest enllaç, amb el número SIP. 


També poden descarregar el certificat Covid les persones que han passat la malaltia en els darrers 180 dies, encara que no estiguin vacunades. 

La tercera opció per obtenir aquest document és tenir un test d'antígens negatiu amb data inferior a 48 hores o una PCR negativa de menys de 72 hores. Per fer-se aquestes proves cal anar a un centre autoritzat, que són els únics que comuniquen les dades a Salut perquè generi el certificat Covid. Qui no té accés a La Meva Salut també pot generar el certificat en aquesta pàgina.


A la porta dels espais on cal certificat Covid també s'ha de mostrar el DNI per evitar que es falsifiqui el codi QR. Al control d'accés es verificarà el passaport amb la web verificacovid.gencat.cat.

El passaport Covid europeu, que acredita si algú està vacunat o ha passat la malaltia, està disponible des de l'1 de juliol per poder viatjar a la Unió Europea i a altres països. Milers de catalans l'han presentat als aeroports del continent per poder travessar fronteres. Ara suma nous usos.

Altres notícies que et poden interessar


​​​

​​​
​​​

 

Participació