La CUP Tortosa presentarà una moció per «capgirar el model energètic de la ciutat»

Els anticapitalistes proposen la creació d'una comunitat energètica local liderada per l'Ajuntament

El portaveu de la CUP a Tortosa, Sergi Arnau, acompanyat de militants davant de la seu d'Endesa a Tortosa, on van presentar la moció
El portaveu de la CUP a Tortosa, Sergi Arnau, acompanyat de militants davant de la seu d'Endesa a Tortosa, on van presentar la moció | Cedida
Aguaita.cat
29 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:03h
En un context de constants increments de preus de l’electricitat, el grup municipal de la CUP a Tortosa qualifica de "desorbitats i vergonyosos" els milers de milions d’euros de beneficis d’Endesa i Iberdrola durant el 2020, en plena pandèmia.

És per això, que els anticapitalistes han anunciat la presentació d'una moció en el Ple del pròxim 8 de novembre per "capgirar el model energètic de la ciutat" que contempla diverses accions en matèria de sobirania energètica i transició ecològica com la creació d’una comunitat energètica local liderada per l’Ajuntament, l’ús d’espais públics per a la generació d’energia fotovoltaica per a consum públic i privat, rescindir els contractes amb les empreses de l’IBEX 35 i contractar el subministrament amb empreses cooperatives energètiques, valorar la creació d’un comercialitzadora elèctrica local i pública i instar a la Generalitat a la creació d’una empresa energètica pública basada en fonts d’energia renovables.

El portaveu de la CUP, Sergi Arnau, ha manifestat que l’accés a un subministrament com l’electricitat no està garantit en una societat amb percentatges de pobresa superiors al 25%, mentre que "el govern de l’Estat se situa al costat dels interessos dels oligopolis energètics en comptes de treballar per a cobrir les necessitats del poble".

Per altra banda, Arnau ha defensat que els municipis "han de funcionar com a motor de canvi cap a la transició energètica a través de projectes energètics respectuosos amb el territori i el medi ambient. Caminant així cap a la sobirania energètica".

Militants de la CUP van realitzar este dimecres una acció a la seu d’Endesa a Tortosa consistent en una enganxada de cartells a la façana amb el lema Ens roben.