​Albert Salvadó nou president de la Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana

El nomenament s'ha produït després que Alfons Montserrat renunciés al càrrec l'estiu passat per motius professionals

per Aguaita.cat, Tortosa | 25 d'octubre de 2021 a les 09:46 |
Albert Salvadó, el nou president de la Federació d'ERC a l'Ebre, és també Delegat del Govern i tinent d'alcalde a la Ràpita | Cedida
La Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana de Catalunya va celebrar este dissabte a Rasquera el seu Congrés regional en què es va ratificar el rapitenc Albert Salvadó, actual delegat del Govern a l'Ebre i tinent d'alcalde a la Ràpita, com a nou president de la Federació, després de la renúncia d'Alfons Montserrat l'estiu passat per motius professionals. En el mateix congrés es va nomenar Joan Roig, alcalde d'Alcanar i president comarcal del Montsià, com a nou secretari d'Acció Sectorial, substituint en el càrrec al mateix Salvadó, que és qui l'ocupava fins ara.

La secretària general de la Federació, Norma Pujol, va explicar que l'objectiu d'este congrés era fer una radiografia de l'estat del partit i el seu pes institucional al territori, ratificar la proposta  de realitzar dos canvis de càrrecs a l'Executiva regional i fixar les línies estratègiques d'actuació".  


Albert Salvadó, després d'agrair a la militància el suport rebut, va explicar que al Congrés havien compartit el model de territori pel qual treballar des de les institucions. "Sabem que són un territori perifèric, estem compromesos en transformar-lo i convertir-lo en el millor territori del país", va dir.  

Entre els aspectes bàsics destacats hi ha el de la problemàtica del delta de l'Ebre.  "Estem treballant-hi de manera discreta, però amb molt de rigor, sense renunciar a liderar-ne la solució, malgrat saber que la responsabilitat i la titularitat és del govern de Madrid, i al qual intentarem estirar per poder donar resolució al problema", va afirmar.  


Salvadó també va anomenar altres aspectes importants, "com el repte que suposa per a les Terres de l'Ebre, primer territori productor d'energia del país, el procés de transició energètica". També, "la necessitat de disposar de noves eines per a la governança del  món local que ens puguen donar més potencialitats com a territori, apropant-nos a un model de vegueria que no siga vulnerable a un recurs del Constitucional";  i  per últim, "el projecte troncal de la Reserva de la Biosfera, que dona valor al producte primari, al sector agroalimentari i a les Terres de l'Ebre com a destinació turística sota el segell de sostenibilitat".

Amb els dos canvis ratificats pel Congrés, l'Executiva regional queda integrada per:

Presidència: Albert Salvadó i Fernández
Secretària General: Norma  Pujol i Farré.
Secretaria d'Organització: Adam Tomàs i Roiget.
Secretaria de Finances: Neus Sanromà i Samper.
Secretaria d'Imatge i Comunicació: Neus Guiu i Cervelló.
Secretaria de les Dones: Vanessa Callau i Miñarro.
Secretaria de Política Municipal: Enric Adell i Moragrega.
Secretaria de Ciutadania: Maria Jesús Viña i Ariño.
Secretaria de Transició Ecològica: Paco Gas i Ferré.
Secretaria d'Acció Sectorial: Joan Roig i Castell.
Secretaria de  Drets, Llibertats i Lluita Antirepressiva: Jordi Gaseni i Blanch.
Vocal: Montse Perelló i Margalef.
Vocal: Sergi Borràs i Jornet.
Vocal: Jordi Martín i Cuello.
Vocal: Sònia Tomàs i Roiget.
 

 

Participació