Unió de Pagesos pronostica una campanya de cítrics molt curta i amenaçada per una plaga

El sindicat preveu una producció de 70.000 tones que en algunes varietats es quedaria en un 20% respecte l'any passat

per Aguaita.cat, Alcanar | 20 d'octubre de 2021 a les 12:18 |
Alcanar és un dels punts de referència a l’Estat en quant al cultiu de cítrics | Cedida
Unió de Pagesos ha advertit que la campanya de cítrics d'enguany a Catalunya es preveu curta, amb una producció d'unes 70.000 tones i agreujada pels efectes de diverses pedregades i per l'amenaça de la nova plaga del cotonet de Sud-Àfrica, un insecte que afecta arbres fruiters.

La taronja navelina, la primera que es collirà i la més conreada al país, l'estimació és d'una collita del 20% respecte la de l'any passat, i de vora un 50% en relació a una collita mitjana.


Globalment, es calcula que es colliran 24.000 tones de taronges, una mica més de la meitat de les 43.540 del 2020. Pel que fa a les clementines, es preveu un descens similar, amb una campanya que no superarà les 50.000 tones. També s'espera una davallada dels preus.

El sindicat apunta que les diferents pedregades que han afectat diverses comarques de l'Ebre, des de més amunt de Tortosa fins a Alcanar, també han incidit de forma desigual en la davallada de producció.


El sindicat està amatent per veure fins a quin punt les assegurances de la pagesia donaran resposta a les pèrdues patides per este motiu.

 

Participació